Na labai puikiai pavyko silkė tokiame marinate. Gaila, kad nežinojau šio recepto anksčiau, nes jis mūsų šeimai labai patiko. Labai noriu parekomenduoti, kad ir Jūs pabandytumėte.
Ingredientai
silkės: 2 (didelės)
svogūnai: 3
morkos: 2
vanduo: 450 mililitrų
vyno actas: 260 mililitrų
cukrus: 3 šaukštų
gvazdikėliai: keletos
lauro lapai: keletos
kalendrų grūdeliai
įvairūs pipirai
Recepto paruošimas
1. Silkę nusiperkame su galvomis bei viduriais, kurią tikrai nelabai sunku išsirakinėti. O skonis būna daug geresnis. Taigi pirmiausią iš silkės pasidarome file.
2. Po to paruoštą silkės file supjaustykite stambiais gabaliukais.
3. Tuomet svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas tiesiog griežinėliais.
4. Marinatui į puodą supilkite vandenį bei actą, sudėkite prieskonius ir užvirkite.
5. Paskui į užvirusį marinatą dėkite morkas bei svogūnus, vėl užvirkite ir pavirkite maždaug 3 minutes.
6. Tada silkę sluoksniuokite į kokį nors sandarų indą ar stiklainį.
7. Atvėsusį (būtinai) marinatą, daržoves bei silkę dėkite sluoksniais, viską privalo apsemti skystis.
8. Indą dėkite į šaldytuvą ir laikykite mažiausiai keletą valandų. Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.