Aš nerealiai mėgstu ruošti įvairiausius patiekalus orkaitėje ir niekada nenustosiu kartoti, kad tai vienas iš pačių lengviausių būdų pagaminti maistą. Juk ir patys žinote - tiesiog sudedate ingredientus į puodą, o visa kita tik laukimas, kol iškepa nuostabus patiekalas. :)
Šiandien nusprendžiau kepti jautienos kumpį. Tai kaip žinote, kiek sausesnė mėsa, bet ką tik iškepta ji yra sultinga. O jeigu neįveiksite viso patiekalo iškart, galima ją "suplėšyti" šakute bei panaudoti kitiems patiekalams, tai yra troškiniams,
kebabams,
mėsainiams, lietinių įdarui, apkepams ir taip toliau.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite šviežio rozmarino, galite naudoti džiovintą (apie 1 arbatinį šaukštelį) arba pakeisti jį šviežiu arba džiovintu šalaviju.
- Vietoje vištienos sultinio kubelio tiks jautienos sultinio kubelis arba tiesiog 500 ml paruoštų mėsos sultinių.
- Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (apie 2 arbatinius šaukštelius).
- Bulvių vietoje galite naudoti batatų šaknis arba topinambūrus.
- Jei nemėgstate kumino, galite jį pakeisti koriandro sėklomis arba visai praleisti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepimą mėsą būtinai leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių – taip ji tolygiau iškeps.
- Apskrudinant mėsą, keptuvė turi būti labai karšta, kad susidarytų plutelė, kuri išlaikys sultis mėsos viduje.
- Kepimo metu kartas nuo karto palaistykite mėsą susidariusiu skysčiu – taip ji taps dar sultingesnė.
- Jei norite tirštesnio padažo, kepimo pabaigoje galite į skystį įmaišyti šaukštą miltų arba krakmolo, prieš tai juos išmaišę nedideliame kiekyje šalto vandens.
- Prieš pjaustant iškeptą kumpį, leiskite jam pastovėti bent 15 minučių – taip mėsos sultys pasiskirstys ir mėsa išliks sultingesnė.
- Šis patiekalas puikiai tinka ruošti iš anksto – kitą dieną jis bus dar skanesnis, nes mėsa labiau prisigėrusi prieskonių.
Greta
Atsakyti