Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis

2025-03-03 Autorius oSkanu.lt

Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis
Aš nerealiai mėgstu ruošti įvairiausius patiekalus orkaitėje ir niekada nenustosiu kartoti, kad tai vienas iš pačių lengviausių būdų pagaminti maistą. Juk ir patys žinote - tiesiog sudedate ingredientus į puodą, o visa kita tik laukimas, kol iškepa nuostabus patiekalas. :)

Šiandien nusprendžiau kepti jautienos kumpį. Tai kaip žinote, kiek sausesnė mėsa, bet ką tik iškepta ji yra sultinga. O jeigu neįveiksite viso patiekalo iškart, galima ją "suplėšyti" šakute bei panaudoti kitiems patiekalams, tai yra troškiniams, kebabams, mėsainiams, lietinių įdarui, apkepams ir taip toliau.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite šviežio rozmarino, galite naudoti džiovintą (apie 1 arbatinį šaukštelį) arba pakeisti jį šviežiu arba džiovintu šalaviju.
  • Vietoje vištienos sultinio kubelio tiks jautienos sultinio kubelis arba tiesiog 500 ml paruoštų mėsos sultinių.
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (apie 2 arbatinius šaukštelius).
  • Bulvių vietoje galite naudoti batatų šaknis arba topinambūrus.
  • Jei nemėgstate kumino, galite jį pakeisti koriandro sėklomis arba visai praleisti.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepimą mėsą būtinai leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių – taip ji tolygiau iškeps.
  • Apskrudinant mėsą, keptuvė turi būti labai karšta, kad susidarytų plutelė, kuri išlaikys sultis mėsos viduje.
  • Kepimo metu kartas nuo karto palaistykite mėsą susidariusiu skysčiu – taip ji taps dar sultingesnė.
  • Jei norite tirštesnio padažo, kepimo pabaigoje galite į skystį įmaišyti šaukštą miltų arba krakmolo, prieš tai juos išmaišę nedideliame kiekyje šalto vandens.
  • Prieš pjaustant iškeptą kumpį, leiskite jam pastovėti bent 15 minučių – taip mėsos sultys pasiskirstys ir mėsa išliks sultingesnė.
  • Šis patiekalas puikiai tinka ruošti iš anksto – kitą dieną jis bus dar skanesnis, nes mėsa labiau prisigėrusi prieskonių.

Ingredientai

    • jautienos kumpis: 2 kilogramų
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • rūkyta malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežias rozmarinas: 1-2 šakelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • vištienos sultinys: 1 kubelio
    • česnakas: 1 galvutės
    • svogūnai: 1
    • bulvės: 4 (vid. dydžio)
    • morkos: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautienos kumpį nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir iš visų pusių apibarstome abiejų rūšių paprika, čiobreliais, kuminu, druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Tada į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir stipriai įkaitiname, dedame kumpį ir apskrudiname iš visų pusių.
  3. 3. Tuomet imame kepimo indą su dangčiu. Ant dugno išdėliojame griežinėliais supjaustytą svogūną, išskirstytas neluptas česnako skilteles, sutrupiname sultinio kubelį, ant viršaus uždedame kumpį, užberiame rozmarino lapelius ir įpilame šilto vandens, kad apsemtų mėsą iki trečdalio ir indą uždengiame dangčiu.
  4. 4. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 2,5 valandos.
  5. 5. Po to sudedame stambiai pjaustytas bulves bei morkas. Dedame dar į orkaitę maždaug valandai.
  6. 6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir padažu. Skanaujame!
  7. 7. Patarimas: Kad savo namuose turėtumėte šviežių žolelių, nusipirkę jas užšaldykite. Geriausia laikyti jas indelyje, tada šakelės nesutrupės.

Greta

Naudingas
(1)
Mesa gavosi superinė, gal valanda laiko tik ilgiau kepiau, minkšta sultinga plyštanti mmm !!!!
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Salotos su jautiena, skrudintomis bulvėmis ir vyšniniais pomidorais
(2)
Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis
(58)
Jautienos troškinys su bulvėmis
(2)
Maltos jautienos stir-fry
(1)
Japoniška Ramen sriuba su jautiena ir grybais
(1)
Naminiai mėsainiai su jautiena, teriyaki padažu ir sūriu
(2)
Jautienos steikas su daržovėmis
(2)
Jautienos ir perlinių kruopų troškinys
(3)
Skaniausia čili sriuba su faršu ir pupelėmis
(58)