Gamindama šiuos makaronus (kriaukles) su faršu aš daržovėms apkepti naudojau pačios pagamintą aromatizuotą aliejų. Tikras skanumėlis, bet tai nėra būtina, tikrai tinka ir paprastas aliejus. :)
1. Pirmiausia conchiglioni makaronus (kriaukles) išvirkite al dente, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
2. Per tą laiką, kol verda makaronai, pasigaminkite įdarą.
3. Ant keptuvės su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną.
4. Kai svogūnas šiek tiek apkepa, sudėkite jautienos faršą, įspauskite česnaką ir sudėkite supjaustytą kubeliais cukiniją.
5. Viską apkepinkite ir pabaigoje sudėkite druską, mairūną ir šviežiai maltus pipirus.
6. Kai jau įdaras pravėsta sudėkite tarkuotą kietojo sūrio gabaliuką, viską išmaišykite ir įdarinėkite kriaukles.
7. Štai taip atrodys Jūsų pirmasis sluoksnis įdarytų conchiglioni makaronų.
8. Man pačiai netilpo vienu sluoksniu į turėtą kepimo indą, tau sudėjau antrą sluoksnį.
9. Įdariusi visas kriaukles užbarsčiau šviežiai maltais pipirais.
10. Tada užpilame pagamintu daržovių padažu.
11. Padažas: Supjaustome nedideliais kubeliais svogūną, pakepiname ant šlakelio aliejaus.
12. Po to sudedame kubeliais supjaustytas paprikas ir čili, viską pakepiname, supilame konservuotus pomidorus savose sultyse, patroškiname ir sudedame prieskonius.
13. Padažą užpilame ant paruoštų makaronų, užbarstome šviežiu baziliku ir užtarkuojame ant viršaus fermentiniu sūriu.
14. Galiausiai dedame į įkaitintą orkaitę keliolikai minučių, kol sūris gražiai išsilydys. Patiekiame ir lepinamės!