Neseniai pasakojau, kaip pasigaminti jautienos befstrogeną su grietinėle, kurį skaitytojai labai išgyrė. Šį kartą noriu papasakoti, kaip gaminu befstrogeną su grietine ir garstyčiomis. Tiesą pasakius, kai atradau šį receptą, net pradėjau dvejoti, kuris man iš šių dviejų labiau patinka. Jie abu tokie geri, kad yra verti visų pagyrų. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs šitą nuostabų variantą. Esu tikra, kad pirštelius laižysite valgydami! ;)
Ingredientai
jautiena: 800 gramų (naudojau jautienos kumpį, bet puikiai tinka ir išpjova)
1. Pirmiausia mėsą supjaustome plonomis riekelėmis, skersai raumenų, išdėliojame su tarpeliais ant lentutės bei visus pjausniukus išmušame plonai (taip bus greičiau, nei po vieną).
2. Tada supjaustome plonomis juostelėmis.
3. Tokį kiekį paruoštos mėsos pasidaliname per pusę, vieną pusę jų, sudedame į maišelį, keptuvę gerai įkaitiname su aliejumi.
4. Po to į maišelį dedame porą šaukštų miltų bei gerai sukratome, dedame į keptuvę, stengiamės išmėtyti gabalėlius kuo atskiriau, beriame druskos, pipirų ir kepame ant didelės ugnies kelias minutes, kol pakeičia visa mėsa savo spalvą, mėsą kiaurąšaukščiu išimame, atsidedame, vėl dedame į maišelį likusią mėsą, vėl kartojame tą patį, kaip ir prieš tai.
5. Po to kai mėsa jau iškepta bei pašalinta iš keptuvės, tada į keptuvę dedame susmulkintą česnaką, labai trumpai kepame, paskui sudedame supjaustytus pusžiedžiais svogūnus ir kepame, kol pradeda truputį gelsti, pabarstome nubrauktą šaukštą miltų (ne daugiau, nes sutirštės nuo mėsos) pavartydamos pakepame minutėlę.
6. Tuomet supilame 400-500 mililitrų jautienos sultinio (būtų idealu, jei jis butų tikras, ne pagamintas iš kubelių), įberiame papriką, sudedame pomidorų padažą, garstyčias, cukrų, kmynus ir lengvai maišydamos užviriname, kai užvirs, dedame grietinę, druską, pipirus, viską truputį kaitiname
7. Tada sudedame atidėtą keptą mėsą ir ant nedidelės ugnies kaitiname maždaug 6-8 minutes, kartais pamaišydamos, prieš galą uždengiame ir išjungiame ugnį, palaikome kelias minutes uždengtą, vėliau skanaujame.
8. Rekomenduojame valgyti su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis!
9. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
10. Rekomendacija: Daugiau befstrogenų receptų rasite: Befstrogenai.
Receptų mylėtoja
Naudingas
(2)
Man pats skaniausias befstrogenas yra iš jautienos. Mano šeima juos tikrai labai mėgsta, tai dažnai gaminu, tik va kmynų nededu kaip nurodyta šiame recepte. Nors gal kada reikės ir su jais pabandyti:)
Atsakyti
Julija
Naudingas
(3)
Geras receptas tik pridėjau nuo savęs tarkuotu morkų ir salierų ir vandens manau 300ml būtų užtekę
Atsakyti
Violeta
Naudingas
(1)
,,...naudojau jautienos kumpį, bet puikiai tinka ir išpjova''... Nereikia klaidinti - befstrogenui yra naudojama TIKTAI jautienos ispjova!!! Na, is bedos, galima naudoti nugarine. Tik jokiu budu - ne kumpi!!! Kumpis yra labai kieta mesa; norint is jo kazka pagaminti, reikia termiskai doroti apie 2,5, ar 3 val., nes kitaip ,,kazka ziaumosite'', o ne gardziuosites befstrogenu. O visas kitas aprasas tinka.
Atsakyti
zilvinas
Naudingas
(0)
Esu gaminęs iš įvairiausių jautienos dalių ir iš visų gaunasi. Tik reikia teisingai supjaustyti ir teisingai apkepti iki troškinimo.
Marina
Naudingas
(0)
Tikrai taip.
Zita
Naudingas
(0)
Ar mėsa išsireiškimai per tokį trumpą laiką
Atsakyti
Putinas
Naudingas
(0)
Ja juk iskepa keptuveje, cia tai neraso, mazdaug pats sugalvok
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Julija
Atsakyti
Violeta
Atsakyti
zilvinas
Marina
Zita
Atsakyti
Putinas
undefined
Atsakyti
Eglė
Atsakyti