Skaniausias befstrogenas iš jautienos su grietine, garstyčiomis ir pomidorų padažu

Autorius apie receptą

Neseniai pasakojau, kaip pasigaminti jautienos befstrogeną su grietinėle, kurį skaitytojai labai išgyrė. Šį kartą noriu papasakoti, kaip gaminu befstrogeną su grietine ir garstyčiomis. Tiesą pasakius, kai atradau šį receptą, net pradėjau dvejoti, kuris man iš šių dviejų labiau patinka. Jie abu tokie geri, kad yra verti visų pagyrų. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs šitą nuostabų variantą. Esu tikra, kad pirštelius laižysite valgydami! ;) 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Jautiena: vietoje jautienos kumpio galima naudoti jautienos išpjovą arba nugarinę, kuri yra dar minkštesnė.
  • Grietinė: tinka tiek riebi 30 %, tiek liesesnė 20 % grietinė, taip pat galima naudoti graikišką jogurtą švelnesniam skoniui.
  • Garstyčios: vietoje paprastų garstyčių galima rinktis Dižono garstyčias arba grūdėtas garstyčias išraiškingesniam skoniui.
  • Pomidorų padažas: puikiai tiks ir namuose gamintas pomidorų padažas arba netgi pomidorų tyrė su trupučiu acto ir cukraus.
  • Jautienos sultinys: galima naudoti naminį sultinį arba ekologišką sultinį be priedų. Jei reikia, galima rinktis ir vištienos sultinį kaip lengvesnę alternatyvą.
  • Aliejus: vietoje įprasto aliejaus galima naudoti sviestą ar lydytą sviestą dėl sodresnio skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Mėsą visada pjaustykite skersai raumenų, kad ji būtų minkšta ir sultinga.
  • Mėsos gabalėlius prieš kepimą būtinai išmuškite, taip jie geriau ir greičiau iškeps.
  • Kepdami mėsą nedėkite visko iš karto į keptuvę, nes ji pradės troškintis, o ne kepti.
  • Naudokite kuo natūralesnį jautienos sultinį, nes jis labai stipriai įtakoja galutinį skonį.
  • Grietinę į padažą dėkite jau sumažinus ugnį, kad ji nesutrauktų ir išliktų vientisa.
  • Prieš patiekiant leiskite patiekalui šiek tiek „pailsėti“ po kaitinimo, kad skoniai susimaišytų.

Ingredientai

    • jautiena: 800 gramų (naudojau jautienos kumpį, bet puikiai tinka ir išpjova)
    • svogūnai: 4
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pomidorų padažas: 3 šaukštų
    • grietinė: 3 šaukštų
    • garstyčios: 1 šaukštelio
    • jautienos sultinys: 400-500 mililitrų
    • cukrus: 1 šaukšto
    • kmynai: 0,5 šaukštelio
    • saldžioji paprika: 1 šaukštelio
    • miltai: 4 šaukštų
    • penkių pipirų mišinys
    • druska
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėsą supjaustome plonomis riekelėmis, skersai raumenų, išdėliojame su tarpeliais ant lentutės bei visus pjausniukus išmušame plonai (taip bus greičiau, nei po vieną).
  2. 2. Tada supjaustome plonomis juostelėmis.
  3. 3. Tokį kiekį paruoštos mėsos pasidaliname per pusę, vieną pusę jų, sudedame į maišelį, keptuvę gerai įkaitiname su aliejumi.
  4. 4. Po to į maišelį dedame porą šaukštų miltų bei gerai sukratome, dedame į keptuvę, stengiamės išmėtyti gabalėlius kuo atskiriau, beriame druskos, pipirų ir kepame ant didelės ugnies kelias minutes, kol pakeičia visa mėsa savo spalvą, mėsą kiaurašaukščiu išimame, atsidedame, vėl dedame į maišelį likusią mėsą, vėl kartojame tą patį, kaip ir prieš tai.
  5. 5. Po to kai mėsa jau iškepta bei pašalinta iš keptuvės, tada į keptuvę dedame susmulkintą česnaką, labai trumpai kepame, paskui sudedame supjaustytus pusžiedžiais svogūnus ir kepame, kol pradeda truputį gelsti, pabarstome nubrauktą šaukštą miltų (ne daugiau, nes sutirštės nuo mėsos) pavartydami pakepame minutėlę.
  6. 6. Tuomet supilame 400-500 mililitrų jautienos sultinio (būtų idealu, jei jis butų tikras, ne pagamintas iš kubelių), įberiame papriką, sudedame pomidorų padažą, garstyčias, cukrų, kmynus ir lengvai maišydami užviriname, kai užvirs, dedame grietinę, druską, pipirus, viską truputį kaitiname
  7. 7. Tada sudedame atidėtą keptą mėsą ir ant nedidelės ugnies kaitiname maždaug 6-8 minutes, kartais pamaišydami, prieš galą uždengiame ir išjungiame ugnį, palaikome kelias minutes uždengtą, vėliau skanaujame.
  8. 8. Rekomenduojame valgyti su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis!

Atsiliepimai

Receptų mylėtoja

Man pats skaniausias befstrogenas yra iš jautienos. Mano šeima juos tikrai labai mėgsta, tai dažnai gaminu, tik va kmynų nededu kaip nurodyta šiame recepte. Nors gal kada reikės ir su jais pabandyti:)
Atsakyti

Julija

Geras receptas tik pridėjau nuo savęs tarkuotu morkų ir salierų ir vandens manau 300ml būtų užtekę
Atsakyti

Violeta

,,...naudojau jautienos kumpį, bet puikiai tinka ir išpjova''... Nereikia klaidinti - befstrogenui yra naudojama TIKTAI jautienos ispjova!!! Na, is bedos, galima naudoti nugarine. Tik jokiu budu - ne kumpi!!! Kumpis yra labai kieta mesa; norint is jo kazka pagaminti, reikia termiskai doroti apie 2,5, ar 3 val., nes kitaip ,,kazka ziaumosite'', o ne gardziuosites befstrogenu. O visas kitas aprasas tinka.
Atsakyti

zilvinas

Esu gaminęs iš įvairiausių jautienos dalių ir iš visų gaunasi. Tik reikia teisingai supjaustyti ir teisingai apkepti iki troškinimo.

Marina

Tikrai taip.

Zita

Ar mėsa išsireiškimai per tokį trumpą laiką
Atsakyti

Putinas

Ja juk iskepa keptuveje, cia tai neraso, mazdaug pats sugalvok

Eglė

Labai geras receptas, nėra nei ką pridurti, nei ką atimti. Labai labai skanu. :)
Atsakyti
Skaniausias befstrogenas iš jautienos su grietine, garstyčiomis ir pomidorų padažu
Nuodėmingai skanus jautienos troškinys meksikietiškai
(1)
Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis
(6)
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
(3)
Šiupininė sriuba su perlinėmis kruopomis ir jautiena
(2)
Lazanija su jautiena ir bešamelio padažu🤤
(1)
Jautienos kukuliukai su kario ir kokosų pieno padažu
(11)
Klasikinė lazanija su jautiena ir bešamelio padažu
(7)
Ilgai kepta plėšyta jautiena
(2)