Autorius apie receptą
Neseniai pasakojau, kaip pasigaminti
jautienos befstrogeną su grietinėle, kurį skaitytojai labai išgyrė. Šį kartą noriu papasakoti, kaip gaminu befstrogeną su grietine ir garstyčiomis. Tiesą pasakius, kai atradau šį receptą, net pradėjau dvejoti, kuris man iš šių dviejų labiau patinka. Jie abu tokie geri, kad yra verti visų pagyrų. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs šitą nuostabų variantą. Esu tikra, kad pirštelius laižysite valgydami! ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jautiena: vietoje jautienos kumpio galima naudoti jautienos išpjovą arba nugarinę, kuri yra dar minkštesnė.
- Grietinė: tinka tiek riebi 30 %, tiek liesesnė 20 % grietinė, taip pat galima naudoti graikišką jogurtą švelnesniam skoniui.
- Garstyčios: vietoje paprastų garstyčių galima rinktis Dižono garstyčias arba grūdėtas garstyčias išraiškingesniam skoniui.
- Pomidorų padažas: puikiai tiks ir namuose gamintas pomidorų padažas arba netgi pomidorų tyrė su trupučiu acto ir cukraus.
- Jautienos sultinys: galima naudoti naminį sultinį arba ekologišką sultinį be priedų. Jei reikia, galima rinktis ir vištienos sultinį kaip lengvesnę alternatyvą.
- Aliejus: vietoje įprasto aliejaus galima naudoti sviestą ar lydytą sviestą dėl sodresnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Mėsą visada pjaustykite skersai raumenų, kad ji būtų minkšta ir sultinga.
- Mėsos gabalėlius prieš kepimą būtinai išmuškite, taip jie geriau ir greičiau iškeps.
- Kepdami mėsą nedėkite visko iš karto į keptuvę, nes ji pradės troškintis, o ne kepti.
- Naudokite kuo natūralesnį jautienos sultinį, nes jis labai stipriai įtakoja galutinį skonį.
- Grietinę į padažą dėkite jau sumažinus ugnį, kad ji nesutrauktų ir išliktų vientisa.
- Prieš patiekiant leiskite patiekalui šiek tiek „pailsėti“ po kaitinimo, kad skoniai susimaišytų.
Atsiliepimai
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Julija
Atsakyti
Violeta
Atsakyti
zilvinas
Marina
Zita
Atsakyti
Putinas
undefined
Atsakyti
Eglė
Atsakyti