Jautienos befstrogenas su grybais (pievagrybiais), morkomis ir grietinėle

2024-02-17 Autorius oSkanu.lt

Jautienos befstrogenas su grybais (pievagrybiais), morkomis ir grietinėle
Aš lengvai galiu prisipažinti, kad myliu įvairiausius patiekalus iš jautienos. Man asmeniškai ši mėsa yra viena skaniausių. Šį kartą noriu Jums parodyti kaip gaminu brandintos jautienos befstrogeną, su grybais (pievagrybiais), morkomis ir grietinėle. Mūsų šeimoje šis patiekalas yra itin visų giriamas ir dėl jo kartais net pradedam pyktis, kas paims paskutinius kąsnius. Nepameluosiu pasakiusi, kad vyras prašo, kad taip gaminčiau bent kartą savaitėje. O aš mielai tai darau, nes ir man pačiai šis patiekalas yra fantastiškai skanus. Dabar atėjo ir Jūsų eilė pasigaminti. ;) 

Ingredientai

    • jautienos išpjovos: 400 gramų (naudojau brandintą)
    • svogūnų: 1
    • pievagrybių: 7
    • morkų: 1
    • miltų: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlės: 200 mililitrų
    • balto sauso vyno: 100 mililitrų (arba šlakelio konjako)
    • pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje jautienos mėsą nusausinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. 2. Pabarstykite juodaisiais pipirais (druskos nereikia, mėsytę sūdysim vėliau) ir miltais.
  3. 3. Kepkite aliejuje, gerai įkaitintoje špižinėje keptuvėje. Kai nebesimatys rausvų gabaliukų, pasūdykite, uždenkite bei sumažinkite ugnį (kelioms minutėms, lygiagrečiai ruoškite daržoves).
  4. 4. Tada atskiroje keptuvėje aliejuje apkepinkite ganėtinai smulkiai supjaustytą svogūną bei sutarkuotą morką.
  5. 5. Kai truputį apkeps, sudėkite ketvirčiais supjaustytus grybus. Dar pakepkite keletą minučių, po to užpilkite grietinėle bei įmaišykite pomidorų pastą. Primažinkite ugnį iki minimumo bei grįžkite prie jautienos.
  6. 6. Vėl įjunkite didžiausią ugnį, mėsą užpilkite vynu bei leiskite jam apie 1-2 minutes paburbuliuoti, kol alkoholis išgaruos ir mėsa pakvips gardžiu vyno aromatu.
  7. 7. Supilkite grietinėlę su svogūnais, pievagrybiais bei viską permaišykite.
  8. 8. Tiekite su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Skanaukite!

Aistė

Ar galima vyno nenaudoti? Jei taip į ka tokiu atveju patartumete jį pakeisti?
Atsakyti
Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
(1)
Kepti jautienos kaulų čiulpai
(8)
Jautienos tartaras su krienais ir kaparėliais
(1)
Skanus turkiškas kebabas
(1)
Virtas jautienos liežuvis
(18)