Lėtai kepti jaučio žandai kamado tipo grilyje – tai nepaprastai minkštas ir sultingas patiekalas, kuris sužavės net išrankiausią gurmaną. Šis tradicinis mėsos paruošimo būdas atskleidžia visą jaučio žandų skonį ir tekstūrą, o lėtas kepimas kamado grilyje suteikia ypatingą dūmų aromatą, kuris papildo natūralų mėsos skonį. Žandai – viena vertingiausių jaučio dalių, turtinga kolagenu, kuris ilgo kepimo metu virsta želatina, suteikiančia mėsai nepakartojamą minkštumą ir sultingumą. Šį patiekalą galima patiekti specialioms progoms arba jaukiam šeimos vakarui, kai norite nustebinti artimuosius ypatingu kulinariniu šedevru. Procesas, nors ir ilgas, yra nepaprastai paprastas, o rezultatas pranoks visus lūkesčius. Pilni žandai žandų! 🐂🤤
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite jaučio žandų, galite naudoti kiaulienos žandus, tačiau tuomet rekomenduojama trumpinti kepimo laiką iki 3 valandų. Raudoną sausą vyną galima pakeisti tamsiuoju alumi arba tiesiog padidinti sultinio kiekį. Vietoje jautienos sultinio tinka ir daržovių arba vištienos sultinys. Jei neturite šviežių prieskoninių žolelių, galite naudoti džiovintas (1 šaukštelis džiovintų žolelių atitinka 1 šakelę šviežių). Čili pipirai gali būti pakeisti paprika arba keliais lašais aitriųjų pipirų padažo, jei norite kontroliuoti aštrumą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kamado tipo grilyje ypač svarbu palaikyti pastovią temperatūrą. Jei neturite kamado grilio, šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje – tiesiog naudokite gilų kepimo indą su dangčiu. Nepamirškite, kad žandus būtina marinuoti bent 8 valandas, kad mėsa įgautų intensyvų skonį. Troškinimo metu nereikia dažnai atidarinėti grilio dangčio, kad išlaikytumėte pastovią temperatūrą. Po troškinimo palikite mėsą pastovėti bent 15 minučių prieš pjaustant – taip sultys pasiskirstys tolygiai ir mėsa bus dar skanesnė.