Jautiena grietinėlės padaže su pievagrybiais

2023-10-02 Autorius oSkanu.lt

Jautiena grietinėlės padaže su pievagrybiais
Pirma kartą paragavusi šio troškintos mėsos patiekalo grietinėlės padaže, pagalvojau, kad pagaliau ir aš išmokau gardžiai paruošti jautieną. Ir dar svarbu, kad viskas vyksta greitai. Jautiena grietinėlės padaže tikrai dar ne vieną kartą garuos ant mūsų stalo. Rekomenduoju ir Jums pasigaminti pagal šį receptą. Esu tikra, kad labai pamėgsite!

Ingredientai

    • sviestas: 75 gramų
    • jautienos išpjova: 450 gramų
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas imbieras: žiupsnelio
    • grietinėlės: 150 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • bulvės: 8 (nedidelės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išverdame (perpjautas pusiau arba perpjauname jau išvirtas), bet neperverdame.
  2. 2. Tuo tarpu, kol verda bulvės, keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame plonomis juostelėmis supjaustytą jautieną bei vis maišydami pakepame maždaug 6 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  3. 3. Išvirusias bulves paskleidžiame ant ugniai atsparaus kepimo indo dugno, ant viršaus dedame pakeptus jautienos gabaliukus.
  4. 4. Po to į keptuvę, kurioje kepė mėsytė, sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius bei kepame maždaug 2-3 minutes, kol išsiskirs jų sultys.
  5. 5. Tada sudedame garstyčias, imbierą, maltus pipirus ir druską bei maišydamos kepame 2 minutes.
  6. 6. Supilame grietinėlę ir 3 minutes padažą paverdame.
  7. 7. Paskui padažą supilame ant bulvių su jautienos gabaliukais bei dedame į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10-čiai minučių.
  8. 8. Patiekiame ir mėgaujamės!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau receptų iš jautienos rasite: Jautienos patiekalai.

Atsakinėjama į Komentarą

Nachos receptas su jautienos faršu ir sūriu
(1)
Sočios ir gaivios jautienos salotos su bulvėmis ir marinuotų agurkų padažu
(1)
Jaučio žandai troškinti vyne
(12)
Vieno puodo vakarienė: Jautienos troškinys su baklažanais
(1)