Vengriškas jautienos guliašas

2024-11-19 Autorius Jurgittos receptai

Vengriškas jautienos guliašas
Vengriškas jautienos guliašas – tai tradicinis Vengrijos patiekalas, kuris sužavėjo daugelį gurmanų visame pasaulyje. Šis sotus ir aromatingas troškinys puikiai tinka šaltuoju metų laiku, kai norisi sušilti ir pasimėgauti turtingu skoniu. Guliašas gaminamas iš jautienos, daržovių ir prieskonių, kurie kartu sukuria nepakartojamą skonio harmoniją.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Jautiena: Jei neturite jautienos, galite naudoti kiaulieną arba avieną.
  • Raudonas sausas vynas: Galima pakeisti jautienos sultiniu arba tamsiu alumi, kuris suteiks papildomo skonio.
  • Saldžiosios paprikos: Jei norite švelnesnio skonio, naudokite geltonąsias arba oranžines paprikas.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepant, jautieną nusausinkite, kad mėsa gražiai apskrustų.
  • Troškinant mėsą, svarbu naudoti žemą temperatūrą ir ilgą laiką, kad mėsa taptų minkšta ir sultinga.
  • Jei nemėgstate aštraus maisto, sumažinkite aitriųjų paprikų miltelių kiekį arba jų visai nenaudokite.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2400 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal 

Ingredientai

    • jautienos: 600 gramų
    • svogūnų: 250 gramų
    • aliejaus: 2 šaukštų
    • maltų raudonųjų pipirų: 1 šaukšto
    • aitriųjų paprikų miltelių: 1 šaukštelio
    • mėsos sultinio: 400 mililitrų
    • raudono sauso vyno: 200 mililitrų
    • lauro lapų: 2
    • druskos
    • baltųjų pipirų
    • bulvių: 700 gramų
    • saldžiųjų paprikų: 1 kilogramo (arba pagal skonį)
    • petražolių: 2 saujų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos paruošimas: Jautieną supjaustykite juostelėmis ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Svogūnų paruošimas: Svogūnus supjaustykite riekelėmis.
  3. 3. Kepimas: Plačioje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite jautieną ir svogūnus, kepkite, kol mėsa apskrus, o svogūnai taps auksinės spalvos. Pabarstykite maltus raudonuosius pipirus ir aitriųjų paprikų miltelius, gerai išmaišykite.
  4. 4. Troškinimas: Į keptuvę supilkite mėsos sultinį ir raudoną sausą vyną. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, pridėkite lauro lapus, druską ir baltuosius pipirus pagal skonį.
  5. 5. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 90 minučių, kol mėsa taps minkšta.
  6. 6. Bulvių paruošimas: Kol mėsa troškinasi, nulupkite bulves ir supjaustykite jas į keturias dalis.
  7. 7. Virkite pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite.
  8. 8. Paprikų paruošimas: Saldžiąsias paprikas nuvalykite ir supjaustykite gabalėliais.
  9. 9. Daržovių pridėjimas: Praėjus 45 minutėms nuo troškinimo pradžios, į keptuvę su mėsa sudėkite supjaustytas saldžiąsias paprikas ir troškinkite dar 15 minučių.
  10. 10. Likus 15 minučių iki troškinimo pabaigos, pridėkite virtas bulves ir gerai išmaišykite.
  11. 11. Pabaiga: Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  12. 12. Prieš patiekiant, guliašą pagardinkite smulkintomis petražolėmis.
  13. 13. Santrauka: Vengriškas jautienos guliašas – tai sotus ir aromatingas troškinys, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Šis patiekalas sujungia minkštą jautieną, daržoves ir prieskonius, kurie kartu sukuria nepakartojamą skonio harmoniją. Laikydamiesi šio recepto, galėsite paruošti tradicinį vengrišką guliašą, kuris sušildys ir pradžiugins jūsų artimuosius.

undefinedBirite

Per aštriai gavosi
Atsakyti

L

Atskirai isvirtos ir veliau i padaza sudetis bulves nepatiko
Atsakyti

Monika

Labai geras ir pasiteisinęs guliašo receptas. Tik gaminau be bulvių, o bulvių košę pasigaminau atskirai.
Atsakyti
Vengriškas jautienos guliašas
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)
Ilgai troškinta jautienos mentė baltajame vyne
(1)
Sočios ir gaivios jautienos salotos su bulvėmis ir marinuotų agurkų padažu
(1)
Nuodėmingai skanus jautienos troškinys meksikietiškai
(1)
Jautienos ir cukinijos kukuliukai su barbekiu padažu
(2)
Gurmaniškos steiko salotos su mėlynojo sūrio padažu
(1)
Jautienos tako su kukurūzų kremu
(1)