Autorius apie receptą
Jaučio žandai – tai viena iš tų jautienos dalių, kuri nusipelno ypatingo dėmesio mūsų virtuvėje. Šis nepaprastai minkštas, sultingas ir aromatingas patiekalas tampa tikru atradimo džiaugsmu kiekvienam, kas dar nėra jo ragavęs. Ilgai ir lėtai troškinami jaučio žandai orkaitėje su konservuotais pomidorais atskleidžia visą savo skonių puokštę, sukurdami nepamirštamą gastronomijos potyrį.
Pirmasis susitikimas su profesionaliai paruoštais jaučio žandais gali įkvėpti abejones, ar tokį patiekalą įmanoma pagaminti namų sąlygomis. Tačiau leiskite patikinti – tai tikrai įmanoma, ir rezultatas nenusileis restoranų virtuvėje ruošiamiems šedevrams. Nors šio patiekalo paruošimas pareikalaus kantrybės ir laiko, tačiau procesas nėra sudėtingas – užtenka teisingai paruošti ingredientus ir leisti orkaitei atlikti savo darbą.
Ilgai troškinami jaučio žandai pamažu suminkštėja iki tokios būsenos, kad tiesiog tirpsta burnoje, o konservuoti pomidorai suteikia malonų rūgštumo akcentą, kuris puikiai papildo sodrų mėsos skonį. Raudonasis vynas ne tik praturtina patiekalo skonių profilį, bet ir padeda mėsai tapti dar minkštesnei.
Galimos ingredientų alternatyvos Jei neturite galimybės įsigyti jaučio žandų, galite naudoti kiaulienos žandus, kurie taip pat puikiai tinka lėtam kepimui, arba
jautienos mentę. Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais pomidorais (maždaug 500 g), nors tuomet reikėtų pridėti šiek tiek pomidorų pastos sodresniam skoniui. Raudoną vyną galima pakeisti
jautienos sultiniu su šlakeliu balzamiko acto arba obuolių sidru. Jeigu nenaudojate alkoholio, tiesiog padidinkite sultinio kiekį. Sultinį galima naudoti ne tik jautienos, bet ir daržovių ar vištienos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Norint pasiekti geriausią rezultatą, svarbu mėsą prieš troškinti gerai apskrudinti keptuvėje – tai užrakina sultis ir suteikia patiekalui gilesnį skonį. Taip pat rekomenduojama naudoti karščiui atsparų indą su dangčiu, kuris padės išlaikyti drėgmę kepimo metu. Jei pastebėsite, kad skystis pernelyg garuoja, visada galite įpilti daugiau sultinio.
- Nepanikuokite, jei po dviejų valandų kepimo mėsa vis dar atrodo kieta – jaučio žandams reikia laiko, kad kolagenas tirptų ir mėsa taptų minkšta. Kartais gali prireikti net 4 valandų, priklausomai nuo mėsos kokybės ir žandų dydžio. Patiekalo skonis tik pagerės, jei jį pagaminsite dieną prieš patiekimą – taip skoniai spės dar geriau susijungti.
Atsiliepimai