Cukinijų troškinys su morkomis, pieniška dešra arba kumpiu ir sūriu

Autorius apie receptą

Cukinijų troškinys su pieniška dešra arba kumpiu ir sūriu yra lengvas, greitas ir labai skanus patiekalas, kuris puikiai tiks vakarienei. Šiame recepte naudojamos cukinijos yra itin maistingos daržovės, turinčios daug vitaminų, mineralų ir skaidulų, kurios svarbios virškinimo sistemai. Be to, cukinijos yra mažai kaloringos, tad šis troškinys puikiai tinka sveikai mitybai.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pieniška dešra: galite keisti rūkyta dešra ar mėgstamu kumpiu.
  • Grietinėlė: vietoje jos galima naudoti kokosų pieną ar liesą jogurtą.
  • Fermentinis sūris: galite naudoti parmezano, mocarelos ar kitą mėgstamą sūrį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norint troškinį padaryti dar maistingesnį, galima pridėti paprikų, pomidorų ar špinatų.
  • Jei mėgstate aštriau, galite pridėti čili pipirų ar aitriosios paprikos miltelių.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Privalumai:

  • Cukinijos yra puikus vitaminų A, C, ir K šaltinis, turtingos kalio ir magnio.
  • Mažai kaloringas patiekalas, tinkamas sveikai mitybai.
  • Patiekalas turi daug skaidulų, kurios padeda virškinimui.

Trūkumai:

  • Grietinėlė ir fermentinis sūris gali padidinti kalorijų ir riebalų kiekį patiekale. Norint to išvengti, galite naudoti mažiau riebų pieno produktus ar alternatyvas.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 300 kcal

Ingredientai

    • Jauna cukinija: 1
    • Morkos: 2
    • Svogūnas: 1
    • Pieniška dešrytė arba kumpis: 200 g
    • Alyvuogių aliejus: šlakelis
    • Grietinėlė: šlakelis
    • Fermentinis sūris: saujelė
    • Smulkinti žalumynai (krapai, laiškiniai česnakai, bazilikas, petražolės): 1 v. š.
    • Druska: žiupsnis
    • Juodieji pipirai: žiupsnis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais, o morkas – šiaudeliais.
  2. 2. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol jos suminkštės.
  3. 3. Sudėkite smulkintą dešrytę arba kumpį ir kepkite, kol apskrus.
  4. 4. Cukiniją supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Užpilkite grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir kelias minutes kaitinkite, kol cukinija šiek tiek suminkštės, bet išliks traški.
  5. 5. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais žalumynais. Kaitinkite, kol sūris išsilydys.
  6. 6. Patiekite troškinį karštą ir mėgaukitės!
  7. 7. Santrauka: Cukinijų troškinys su pieniška dešra arba kumpiu ir sūriu yra greitas ir lengvas vakarienės pasirinkimas, kuris ne tik gardus, bet ir maistingas. Naudodami šviežias daržoves ir pasirinkę sveikesnes ingredientų alternatyvas, galite paruošti patiekalą, tinkantį sveikai mitybai ir skanų kiekvienam šeimos nariui.

Atsiliepimai

Kaunietė

Geras receptas. Gaminsiu.
Atsakyti
Baltasis čili troškinys su vištiena
(2)
Ryžių ir baklažanų troškinys su anakardžiais
(1)
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)
Jaučio žandai troškinti vyne
(12)
Vengriškas šernienos troškinys
(2)