Autorius apie receptą
Šis receptas sujungia sodrų kiaulienos skonį, švelnią česnako ir svogūnų aromato dermę bei tobulai apskrudusias bulves. Karka – tai vienas iš tų mėsos gabalėlių, kurie, tinkamai paruošti, tampa nepaprastai minkšti, sultingi ir aromatingi. Kepimas rankovėje padeda išlaikyti visą sultingumą, o galiausiai atidengus – išgaunamas traškus odelės efektas.
Šis receptas yra puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi šilto, sotiško ir tradicinio patiekalo. Tai patiekalas, kurio skonis primena močiutės virtuvę – gilus, autentiškas ir su meile pagamintas. Be to, jį galima lengvai adaptuoti pagal turimus ingredientus ar skonio pomėgius.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kiaulienos karkos galima naudoti rūkytą karką – patiekalas įgaus sodresnį skonį ir bus aromatingesnis.
- Svogūną galima keisti raudonuoju svogūnu – suteiks saldesnio poskonio.
- Vietoje česnako skiltelių galima naudoti džiovintą česnaką – reikės apie 1 a.š.
- Čili galima keisti šviežiais aitriosios paprikos griežinėliais arba čili milteliais.
- Medų galima pakeisti klevų sirupu arba rudu cukrumi – tai suteiks lengvo karamelizuoto skonio.
- Garstyčias galima naudoti įvairių rūšių – aštrias, grūdėtas arba saldžias, priklausomai nuo skonio.
- Šviežius krapus ir petražoles galima keisti džiovintomis žolelėmis – naudokite pusę kiekio.
- Vietoje įprastų bulvių galima naudoti mažas jaunas bulves su odele – jos kepdamos nesubyra.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Norint dar sultingesnio skonio, karką galima pamarinuoti iš vakaro garstyčių ir medaus mišinyje.
- Kepimo rankovę visada prakirpkite kepimo pabaigoje – tai leis odai apskrusti.
- Bulves prieš dedant į sultinį galima apvolioti svieste ar aliejuje – jos bus traškesnės.
- Naudojant greitpuodį, svarbu nenaudoti per daug vandens – užtenka, kad tik apsemtų mėsą.
- Patiekimo metu šalia galima patiekti raugintų kopūstų ar šviežių daržovių salotų – puikiai subalansuoja riebesnę mėsą.
Atsiliepimai
Aida
Atsakyti