Rankovėje kepta karka su bulvėmis

Autorius apie receptą

Šis receptas sujungia sodrų kiaulienos skonį, švelnią česnako ir svogūnų aromato dermę bei tobulai apskrudusias bulves. Karka – tai vienas iš tų mėsos gabalėlių, kurie, tinkamai paruošti, tampa nepaprastai minkšti, sultingi ir aromatingi. Kepimas rankovėje padeda išlaikyti visą sultingumą, o galiausiai atidengus – išgaunamas traškus odelės efektas.

Šis receptas yra puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi šilto, sotiško ir tradicinio patiekalo. Tai patiekalas, kurio skonis primena močiutės virtuvę – gilus, autentiškas ir su meile pagamintas. Be to, jį galima lengvai adaptuoti pagal turimus ingredientus ar skonio pomėgius.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kiaulienos karkos galima naudoti rūkytą karką – patiekalas įgaus sodresnį skonį ir bus aromatingesnis.
  • Svogūną galima keisti raudonuoju svogūnu – suteiks saldesnio poskonio.
  • Vietoje česnako skiltelių galima naudoti džiovintą česnaką – reikės apie 1 a.š.
  • Čili galima keisti šviežiais aitriosios paprikos griežinėliais arba čili milteliais.
  • Medų galima pakeisti klevų sirupu arba rudu cukrumi – tai suteiks lengvo karamelizuoto skonio.
  • Garstyčias galima naudoti įvairių rūšių – aštrias, grūdėtas arba saldžias, priklausomai nuo skonio.
  • Šviežius krapus ir petražoles galima keisti džiovintomis žolelėmis – naudokite pusę kiekio.
  • Vietoje įprastų bulvių galima naudoti mažas jaunas bulves su odele – jos kepdamos nesubyra.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norint dar sultingesnio skonio, karką galima pamarinuoti iš vakaro garstyčių ir medaus mišinyje.
  • Kepimo rankovę visada prakirpkite kepimo pabaigoje – tai leis odai apskrusti.
  • Bulves prieš dedant į sultinį galima apvolioti svieste ar aliejuje – jos bus traškesnės.
  • Naudojant greitpuodį, svarbu nenaudoti per daug vandens – užtenka, kad tik apsemtų mėsą.
  • Patiekimo metu šalia galima patiekti raugintų kopūstų ar šviežių daržovių salotų – puikiai subalansuoja riebesnę mėsą.

Ingredientai

    • 1 vnt. kiaulienos karkos
    • 10 bulvių
    • svogūno
    • 3 sk. česnako
    • čili
    • 1 v.š medaus
    • 2 v.š. garstyčių
    • krapų
    • petražolių
    • pipirų
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaulienos karką dedame į greitpuodį, ant dugno pastatę nerūdijančio plieno tarpinį padėkliuką, kuris padarys tarpą tarp puodo dugno ir kiaulienos karkos, kad neprisviltų, sudedame smulkintą svogūną, česnaką, čili, truputį prieskoninių žolelių, pipiro ir druskos, užpilame verdančio vandens, kad apsemtų kiaulienos karką.
  2. 2. Uždarome puodą ir verdame 25 min.
  3. 3. Išimame karką spaustuvu sutraiškome česnaką, užberiame ant karkos, tepame arbatinį šaukštelį medaus, gausiai garstyčių, barstome pipirų ir druskos.
  4. 4. Dedame paruoštą karką į kepimo rankovę. Kepame 35 min. 180 C temperatūroje.
  5. 5. Pabaigoje prakerpame kepimo rankovę, į susidariusį kepimo sultinį sudedame virtas ir nuluptas bulves, užpilame nuo virimo likusios sultinio, kad bulvės būtų iki pusės apsemtos ir dar kepame 15 min., kol bulvės ir karkos odelė gražiai apskrus.
  6. 6. Į stalą teikiame su daržovių salotomis. Skanaus.

Atsiliepimai

Aida

Mano vyro turbūt pats mėgstamiausias patiekalas prie alaus. Kai labai noriu palepinti būtinai gaminu karką. Pačiai irgi labai patinka, nors alaus ir negeriu. Ir visada gamindavau labai panašiai, tik medaus nedėdavau, bet kai pamėginau dabar dedu ir jį - duoda kažkokį papildomą cinkelį. Skanaus visiems :)
Atsakyti
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)