Jau esu sakiusi, kad mes su vyru labai mėgstame valgyti kiaulienos šonkauliukus. O aš labai mėgstu išmėginti pačius įvairiausius marinatus su jais, kad tas pats skonis neatsibostų. Šį kartą parodysiu ganėtinai paprastą, bet tikrai patikusį šonkauliukų marinatą su pomidorų padažu, česnakais ir aštriais mėsos prieskoniais. Paprasta paruošti, o skonis tikrai be galo geras. Bus kartojama!
1. Iš pradžių kiaulienos šonkauliukus supjaustykite po vieną arba po du, sudėkite į dubenį, užpilkite padažu, sudėkite susmulkintą česnaką, prieskonius, druską bei sumaišykite.
2. Palikite, kad marinuotųsi bent 12 valandų.
3. Tuomet marinuotus šonkaulius sudėkite į kepimo formą, užpilkite stikline sultinio bei kepkite orkaitėje pavartydamos maždaug 60 minučių.
4. Patiekite su bulvių koše bei raugintais agurkais. Skanaukite!