Mokyklinis guliašas iš kiaulienos mentės grietinės, miltų ir pomidorų padažu

2023-10-31 Autorius Audronė - Gamink su Audrone

Mokyklinis guliašas iš kiaulienos mentės grietinės, miltų ir pomidorų padažu
Ar dar pamenate tą legendinį guliašą, kurį visi valgydavo mokyklose? Arba tokį, kurį gamindavo mūsų močiutės sekmadienio pietums, kai visi šeimos susirinkdavo prie vieno stalo?

Kaip aš tokio visai neseniai užsinorėjau! Man pačiai asmeniškai jis - pats tikriausias prisiminimas apie mokyklą ir jaukią valgyklą, kur guliašą su bulvių koše į lėkštes dėdavo mielos bei visada besišypsančios virėjos. 

Šį kartą aš Jus kviečiu bent jau trumpam stabtelėti ir prisiminti praeitį - mokyklą, mokyklos draugus bei tas ilgąsias pertraukas, kurių metu skubėdavome gardžiuotis skaniais ir kvapniais valgiais.

Ingredientai

    • mėsa: 1 kilogramo (aš naudoju kiaulienos mentę)
    • svogūnai: 1
    • mėgstami prieskoniai
    Padažui:
    • šiltas vanduo: 250 mililitrų
    • pomidorų padažas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažas: Šiltą vandenį sumaišome su pomidorų padažo, miltais, grietine ir žiupsnelio druskos.
  2. 2. Tada mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir apkepiname aliejuje.
  3. 3. Dedame susmulkinto svogūno, pakepinus įpilame vandens ir šitaip mėsą kepame ant mažos ugnies maždaug 40 minučių, vis įpildami vandens.
  4. 4. Po to sudedame mėsos prieskonius ir įberiame druskos.
  5. 5. Bebaigiant kepti supilame padažą ir vis pamaišydami kepame dar maždaug 5-10 minučių.
  6. 6. Itin skanu patiekti su bulvių koše. Pasilepinam!
Paprasti čenakai su malta mėsa
(4)
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)