Ar dar pamenate tą legendinį guliašą, kurį visi valgydavo mokyklose? Arba tokį, kurį gamindavo mūsų močiutės sekmadienio pietums, kai visi šeimos susirinkdavo prie vieno stalo?
Kaip aš tokio visai neseniai užsinorėjau! Man pačiai asmeniškai jis - pats tikriausias prisiminimas apie mokyklą ir jaukią valgyklą, kur guliašą su
bulvių koše į lėkštes dėdavo mielos bei visada besišypsančios virėjos.
Šį kartą aš Jus kviečiu bent jau trumpam stabtelėti ir prisiminti praeitį - mokyklą, mokyklos draugus bei tas ilgąsias pertraukas, kurių metu skubėdavome gardžiuotis skaniais ir kvapniais valgiais.
Galimos ingredientų alternatyvos:
Nors tradiciškai mokyklinis guliašas gaminamas iš kiaulienos mentės, galite naudoti ir kitas mėsos dalis:
Reklama
Vietoje įprasto pomidorų padažo galite naudoti:
- Pomidorų pastą (1 valgomasis šaukštas);
- Šviežius trintus pomidorus (200 g);
- Konservuotus smulkintus pomidorus (150 g);
Grietinę galima pakeisti:
- Graikišku jogurtu (1,5 valgomojo šaukšto);
- Riebiu pienu ir šaukšteliu citrinų sulčių;
- Augaliniu grietinės pakaitalu (vegetariškam variantui);
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Guliašo gaminimas atrodo paprastas, tačiau yra keletas svarbių patarimų, kurie padės pasiekti tobulą rezultatą:
- Mėsą pradėkite gaminti kambario temperatūros – taip ji tolygiau iškeps.
- Neapkraukite keptuvės per daug mėsos vienu metu – ji turi apskrusti, o ne troškintis savo sultyse.
- Svogūnus kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie tampa skaidrūs, bet ne paruduoja – taip patiekalas įgaus švelnesnį skonį.
- Nepagailėkite laiko mėsai troškintis – kuo ilgiau ji troškinsis, tuo minkštesnė taps.
- Jeigu padažas atrodo per tirštas, įpilkite daugiau vandens; jei per skystas – pavirinkite ilgiau atidengę puodą.
- Prieš baigiant gaminti, būtinai paragaukite ir koreguokite prieskonius pagal savo skonį.
As
Atsakyti