Kiaulienos sprandinės šašlykai su mineraliniu gaunasi labai skanūs, minkšti ir verti Jūsų pamėginimo. Mano vyras vis kartoja, kad reikia marinuoti tik šitaip!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradiciškai šiam receptui naudojama kiaulienos sprandinė, galite eksperimentuoti ir su kitomis mėsos rūšimis. Puikiai tiks ir kiaulienos kumpis, jeigu norite liesesnio varianto, arba kiaulienos mentė, jei ieškote ekonomiškesnio sprendimo.
- Vietoje įprasto mineralinio vandens galima naudoti gazuotą mineralinį vandenį su citrusų prieskoniu, kuris suteiks papildomą aromatą.
- Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais, kurie yra švelnesni, arba raudonaisiais svogūnais, suteikiančiais švelnesnį, saldesnį poskonį.
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliųjų citrinų (laimų) sultimis arba balzaminiu actu, kuris suteiks tamsesnę spalvą ir sodresnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, svarbu atkreipti dėmesį į keletą svarbių dalykų:
- Pirmiausia, mėsą pjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad ji tolygiai iškeptų.
- Rinkitės šviežią, geros kokybės kiaulienos sprandinę, nes tai turi didžiausią įtaką galutiniam rezultatui.
- Marinuodami mėsą, laikykite ją šaldytuve hermetiškai uždarytame inde ar maišelyje, reguliariai apverskite, kad visi gabalėliai tolygiai prisigertų marinato.
- Kepant ant žarijų, stenkitės palaikyti vidutinę temperatūrą – per didelė karštis gali apdeginti mėsą išorėje, bet palikti žalią viduje.
- Prieš kepimą mėsą išimkite iš šaldytuvo bent 30 minučių, kad ji pasiektų kambario temperatūrą – taip ji tolygiau iškeps.