Kepti kiaulienos šonkauliukai rankovėje, iškepti orkaitėje gaunasi labai sultingi, todėl yra mano mėgstamiausi. Ši patiekalo ruošimo metodika leidžia išgauti tobulą tekstūrą – mėsa tiesiog tirpsta burnoje, o bulvės prisigeria šonkauliukų skonio ir tampa neatsispiriamai gardžios. Vyras sakė, kad tai pats geriausias namie valgytas receptas, o tai didžiulis pagyrimas. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiam receptui galite naudoti įvairius prieskonius pagal savo skonį. Vietoje džiovinto baziliko galima naudoti šviežią baziliką, vietoje mairūno – rozmarinus arba čiobrelius. Ciberžolę galima pakeisti paprika arba šafranu, jei norite ryškesnio atspalvio.
- Aliejų galima rinktis įvairų – tinka ir alyvuogių, ir saulėgrąžų, ir rapsų aliejus.
- Jei neturite kepimo rankovės, galite naudoti kepimo formą su dangčiu arba foliją.
- Kiaulienos šonkauliukus galima pakeisti jautienos ar ėrienos šonkauliukais, tačiau tuomet reikės pakoreguoti kepimo laiką.
- Bulves galima pakeisti batatais, jei norite išbandyti naujus skonius.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Siekiant geriausio rezultato, šonkauliukus marinavimui palikite bent 12 valandų, o jei turite laiko – net iki 24 valandų. Taip mėsa įgaus intensyvesnį skonį ir taps dar minkštesnė.
- Prieš dėdami šonkauliukus į rankovę, įsitikinkite, kad jie yra kambario temperatūros – taip jie iškeps tolygiau.
- Bulves stenkitės supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad jos iškeptų vienu metu.
- Jei norite, kad bulvės būtų traškesnės, paskutines 15 minučių kepkite jas atskirai nuo šonkauliukų.
- Prieš pateikdami patiekalą, leiskite jam šiek tiek atvėsti – taip mėsos sultys pasiskirstys tolygiai, ir patiekalas bus dar skanesnis.