Itin skanus kiaulienos (arba jautienos) vyniotinis su miško grybais, nors gali būti pagamintas ir su pievagrybiais. Labai greitai pradingo nuo stalo, o užsukusios draugės paprašė recepto.
1. Pirmiausia kiaulienos nugarinę nuplauname, nusausiname ir perpjauname pusiau išilgai tik ne iki galo, atverčiame tarsi knygą.
2. Užklojame maistine plėvele ir išmušame tarsi karbonadą maždaug 5 milimetrų storio.
3. Pabarstome druska ir šviežiai maltais pipirais.
4. Įdaras: Ant sviesto arba alyvų aliejaus pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną.
5. Kiek vėliau sudedame susmulkintus grybus, svogūnus su grybais pakepiname kol suminkštės, įtarkuojame muskato riešuto, įberiame druskos ir pipirų pagal savo skonį.
6. Paliekame kol atvės, tuomet įmušame kiaušinį, viską sumaišome ir sudedame ant paruošto mėsos gabalo.
7. Dabar belieka kruopščiai suvynioti, kad neišbėgtų įdaras ir kad nebūtų skylių iškepus.
9. Po to vyniotinį apibarstome džiovintais čiobreliais, suvyniojame į aliuminio foliją ir dedame į skardą.
10. Įpilame vieną puodelį vandens ir dedame į įkaitintą iki 160-180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 60-90 minučių, priklausomai nuo to kokio storio vyniotinį suvyniosite.
11. Bebaigiant kepti nuimame aliuminio foliją, kad vyniotinis gražiai apskrustų.
Atsakinėjama į Komentarą