Stirnienos burgeris su karamelizuotais svogūnais ir viskio majonezu – tai tobulas derinys gurmanams, ieškantiems išskirtinio skonio patirčių. Stirniena pasižymi subtiliu laukiniu skoniu ir yra liesesnė nei tradicinė jautiena, todėl šis burgeris ne tik skanus, bet ir maistingesnis. Karamelizuoti svogūnai suteikia saldaus švelnumo, o naminis viskio majonezo padažas – sodrumo ir ypatingos gaidos, kuri puikiai dera su žvėrienos skoniu. Šis receptas puikiai tinka ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti svečius neįprastu deriniu arba tiesiog palepinti save ir artimuosius išskirtiniu patiekalu savaitgalį.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite galimybės gauti stirnienos, galite naudoti elnienos ar net šernienos maltą mėsą. Kaip paprastesnę alternatyvą galite rinktis jautieną su mažesniu riebalų kiekiu, tačiau tuomet prarasite specifinį laukinės mėsos skonį.
- Viskio majonezo gamybai vietoje įprasto viskio galite naudoti burboną, škotišką viskį ar net Airišką viskį – kiekvienas suteiks šiek tiek kitokį aromatą. Jei vengiate alkoholio, galima pakeisti viskį klevų sirupu su lašeliu skystos dūmų aromatizavimo priemonės.
- Karamelizuotiems svogūnams puikiai tinka raudonieji ar geltonieji svogūnai, tačiau galite išbandyti ir šalotinius svogūnus, kurie suteiks švelnesnį, salsvesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Ruošiant stirnienos burgerį, svarbu neperkepti mėsos, nes ji gali tapti sausa. Ideali vidutiniškai keptos stirnienos temperatūra – apie 65°C. Mėsos maltinį rekomenduojama minkyti kuo mažiau, kad burgeris išliktų purus ir sultingas.
- Karamelizuojant svogūnus, stenkitės juos kepti ant lėtos ugnies – taip jie pamažu išskirs natūralų saldumą ir įgaus tą nuostabų auksinį atspalvį. Procesas užtrunka, tačiau rezultatas tikrai vertas kantrybės!
- Viskio majonezą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų – taip skonis dar labiau susiformuos ir padažas taps sodresnio skonio.