Kiaulienos šoninės troškinys su raugintais agurkais ir morkomis

2024-02-10 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos šoninės troškinys su raugintais agurkais ir morkomis
Mano visa šeima tikrai labai mėgsta pačius įvairiausius troškinius, nes tai ir sriuba, ir antras sotus patiekalas. Pats tas vėsesniems orams. O dar didžiulis pliusas yra tas, kad aš labai mėgstu juos gaminti. Šį kartą parodysiu kaip pasigaminti skanų troškinį iš kiaulienos šoninės, pagardinant ją raugintais agurkais, morkomis, bulvėmis ir kopūstais. Būtinai mėginkite!

O taip pat neseniai dalinausi šiais labai patikusiais variantais:
- kiaulienos sprandinės troškinys su konservuotomis pupelėmis;
- kreminis kiaulienos faršo troškinys su grietinėle;
- kiaulienos kumpio troškinys su baltagūžiais kopūstais;
- kiaulienos troškinys su kopūstais ir grybais;

Nieko nebelaukiam ir einam prie recepto! :) 

Ingredientai

    • kiaulienos šoninė su kuo daugiau raumenuko: 700 gramų
    • morkos: 2-3
    • raudonosios paprikos: 2
    • svogūnai: 1
    • porai: 1
    • džiovinti raudonėliai: 1 šaukštelio
    • pomidorų pasta: 1 šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • rauginti agurkai: 1 (didelio)
    • daržovių sultinys: 1,5 litro
    • bulvės: 3
    • kopūstai: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaulieną susmulkinkite nelabai mažais gabalėliais bei apkepinkite keptuvėje.
  2. 2. Tuomet kol mėsa kepa, ruoškite daržoves. Morką supjaustykite riekelėmis, porą - žiedeliais, svogūną, bulves, agurką - kubeliais, o kopūstą - šiaudeliais.
  3. 3. Tada daržoves bei apkepintą mėsą dėkite į puodą, dėkite pomidorų pastą, berkite prieskonius, pilkite sultinį, kad vos vos apsemtų, ir vis pamaišydami troškinkite ant nedidelės ugnies maždaug 60 minučių.
  4. 4. Tiekite užbėrę žalumynų. Skanaukite!
Antienos troškinys su rudaisiais pievagrybiais
(1)
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže
(4)