Itališkas ossobuco arba jautienos kulninės troškinys su polenta ir gremolata

2023-11-02 Autorius Gamina Vanagai

Itališkas ossobuco arba jautienos kulninės troškinys su polenta ir gremolata
Pas italus tikriausiai nebūna blogų receptų, nors jautienos kulninė, atrodytų, toks paprastas, visai kaimietiškas dalykas... Ossobuco yra lombardų virtuvės patiekalas iš veršienos arba jautienos, troškintos su daržovėmis, baltu vynu bei sultiniu, patiekiamas su risotto arba polenta ir pagardinamas gremolata. Tikrų tikriausias skanumėlis, kurį galėčiau valgyti bene kasdien. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti šį receptą! :)

Ingredientai

    • jautienos kulninė: 4-5 gabalų
    • svogūnai: 2-3
    • saliero stiebai: 2-3
    • morkos: kelių
    • česnakas: beveik visos galvos
    • paprikos: 1 (galima ir nedėti)
    • gerai išnokę pomidorai: 3
    • baltas vynas: 200 mililitrų
    • sultinys: 200 mililitrų
    • lauro lapai: kelių
    • rozmarinas
    • čiobrelis
    • pipirų grūdeliai
    • druska
    Gremolatai:
    • petražolės: 1 saujos
    • bazilikas: 1 saujos
    • citrinos: 0,5
    • česnakas: 1 skiltelės
    Taip pat:
    • polenta (galima rinktis ir kitą garnyrą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ossobuco troškinys: Jautienos kulninę nuplaukite ir nusausinkite, suguldykite ant lentelės, tada padruskinkite, papipirinkite ir pavoliokite į miltus iš abiejų pusių.
  2. 2. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite ant alyvų aliejaus iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes, apkepus išimkite kulnines iš keptuvės ir atidėkite (kad kulninė nepairtų kepdama, galite prieš tai aplinkui ja aprišti tvirtu siūlu).
  3. 3. Po to į tą pačią keptuvę dėkite sviesto ir pakepinkite susmulkintą svogūną, toliau dėkite morkas, salierą, česnaką, papriką ir patroškinkite ant vidutinės kaitros.
  4. 4. Kiek vėliau pilkite baltą vyną, dėkite susmulkintus blanširuotus pomidorus, sultinį, sudėkite prieskonius ir šiek tiek patroškinkite.
  5. 5. Galiausiai į daržovių padažą sudėkite kulninę ir viską troškinkite ant mažos kaitros maždaug 2 valandas.
  6. 6. Gremolata: Susmulkinkite žalumynus ir česnaką, nutarkuokite citrinos žievelės ir išspauskite citrinos sultis.
  7. 7. Patiekimas: Ossobuco valgykite su polenta arba kitais mėgstamais dalykais (makaronais, risotto), gardinkite gremolata. Skanaus!
Recepto autorius Gamina Vanagai

Atsakinėjama į Komentarą

Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
(1)
Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis
(1)
Jautienos tartaras
(7)
Ilgai troškinta jautienos mentė baltajame vyne
(1)