Kiaulienos maltinukai su kiaušinių ir sūrio įdaru

2025-02-23 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos maltinukai su kiaušinių ir sūrio įdaru
Kiaulienos maltinukai su kiaušinių ir sūrio įdaru - tai šiltas, sotus ir nepaprastai skanus lietuviškas patiekalas, kuris pradžiugins visą šeimą. Šie sultingi maltinukai su kreminiu įdaru yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Ypatingą skonį suteikia ne tik kruopščiai parinkti ingredientai, bet ir švelnaus grietininio padažo dermė. Patiekalas išsiskiria savo tekstūrų kontrastu - traškia išore ir minkštu, sultingu vidumi. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Kiaulienos faršą galima pakeisti mišriu (kiaulienos ir jautienos) faršu arba kalakutienos faršu.
  • Vietoje majonezo galima naudoti grietinę.
  • Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela arba čederiu.
  • Džiūvėsėlius galima pakeisti avižiniais dribsniais arba maltais riešutais.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Formuojant maltinukus, rekomenduojama rankas sudrėkinti vandeniu - taip faršas mažiau lips.
  • Verdant maltinukus, vandenį būtina pasūdyti.
  • Įdarą geriausia dėti į šiek tiek įduobą maltinuko centrą.
  • Padažą maišyti nuolat, kad nesusidarytų gumuliukai.

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • majonezas: 1 šaukšto
    • svogūnai: 1
    • džiūvėsėliai: 1 šaukšto
    • druska
    • pipirai
    Įdarui:
    • virti kiaušiniai: 2
    • tarkuotas sūris: trupučio
    Padažui:
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • miltai: 1 šaukšto
    • sviestas: 1 šaukšto
    • pienas: trupučio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įdarui skirtus kiaušinius bei sūrį sutarkuokite.
  2. 2. Tuomet faršui skirtus produktus sumaišykite bei formuokite kukuliukus, į jų vidurį dėkite kiaušinių bei sūrio įdaro. Dėkite į verdantį sultinį bei virkite maždaug 15 minučių.
  3. 3. Gaminame padažą: svieste pakepinkite svogūnus iki skaidrumo, dėkite griežinėliais supjaustytas morkas bei pakepinkite kelias minutes. Berkite miltus bei maišydami supilkite pieną, maišykite, kol padažas sutirštės.
  4. 4. Dėkite kukuliukus bei dar pavartydamos pakepinkite maždaug 10 minučių. Pabaigoje galite įberti smulkintų krapų ir pagal savo skonį prieskonių.
  5. 5. Rekomenduojame valgyti su burokėlių mišraine arba garuose virtomis daržovėmis. Taip pat labai skanu ir be padažo.

Atsakinėjama į Komentarą

Skanus turkiškas kebabas
(1)
Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže
(102)
Labai skanus kiaulienos mentės guliašas
(171)
Mėsos kukuliai turkiškai
(10)