Kiaulienos maltinukai su kiaušinių ir sūrio įdaru - tai šiltas, sotus ir nepaprastai skanus lietuviškas patiekalas, kuris pradžiugins visą šeimą. Šie sultingi maltinukai su kreminiu įdaru yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Ypatingą skonį suteikia ne tik kruopščiai parinkti ingredientai, bet ir švelnaus grietininio padažo dermė. Patiekalas išsiskiria savo tekstūrų kontrastu - traškia išore ir minkštu, sultingu vidumi.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaulienos faršą galima pakeisti mišriu (kiaulienos ir jautienos) faršu arba kalakutienos faršu.
- Vietoje majonezo galima naudoti grietinę.
- Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela arba čederiu.
- Džiūvėsėlius galima pakeisti avižiniais dribsniais arba maltais riešutais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Formuojant maltinukus, rekomenduojama rankas sudrėkinti vandeniu - taip faršas mažiau lips.
- Verdant maltinukus, vandenį būtina pasūdyti.
- Įdarą geriausia dėti į šiek tiek įduobą maltinuko centrą.
- Padažą maišyti nuolat, kad nesusidarytų gumuliukai.
Atsakinėjama į Komentarą