Tortilijos suktinukai su mėsa, meškiniu česnaku ir padažu

2025-04-13 Autorius Kristina Zibartė

Tortilijos suktinukai su mėsa, meškiniu česnaku ir padažu
Pavasaris Lietuvoje neatsiejamas nuo meškinio česnako sezono, kuris sužadina kulinarines fantazijas ir įkvepia kurti nepakartojamo skonio patiekalus. Tortilijos suktinukai su meškiniu česnaku – tai lengvas, tačiau nepaprastai skanus užkandis, kuris puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarėliams ar piknikams gamtoje. Šis patiekalas išsiskiria savo šviežumu, harmoningu skonių deriniu ir paprastu paruošimu. Meškinis česnakas suteikia subtilų česnako aromatą, tačiau yra švelnesnis ir labiau gaivinantis nei įprastas česnakas. Tortilijos suktinukai – universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti pagal kiekvieno skonį ir turimų produktų asortimentą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite galimybės rasti meškinio česnako, galite jį pakeisti įprastu česnaku (naudokite mažiau) ir šviežiais petražolių lapeliais. 
  • Aisbergo salotas galima pakeisti romėniškomis salotomis arba špinatų lapais. 
  • Vietoje įprastų pomidorų puikiai tiks vyšniniai pomidorai arba saulėje džiovinti pomidorai aliejuje. 
  • Jei nemėgstate svogūnų, juos galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba visai atsisakyti. 
  • Mėsą galima pasirinkti pagal savo skonį – tinka vištiena, jautiena, kiauliena arba vegetariškam variantui – kepti grybai ar tofu

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Tortilijos bus traškesnės, jei prieš pildant įdarą jas šiek tiek pašildysite keptuvėje. 
  • Kad suktinukai nesiskleistų, prieš kepimą juos galima susmeigti mediniais pagaliukais arba sandariai suvynioti į foliją. 
  • Jei ruošiate suktinukus iš anksto, padažą rekomenduojama dėti tik prieš patiekiant, kad tortilija nesudrėktų. 
  • Meškinio česnako lapus geriausia supjaustyti tik prieš pat gaminimą, kad išliktų visos jo naudingosios savybės. 

Ingredientai

    • Tortilijos: 4 vnt.
    • Aisbergo salotos: 100 g
    • Agurkas: 1 vnt.
    • Svogūnas: 1/2 vnt.
    • Pomidorai: 2 vnt.
    • Meškinis česnakas: 30 g
    • Mėsa (vištienos, jautienos arba kiaulienos): 300 g
    Padažui:
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Majonezo: 1 šaukštas
    • Ketčupo: 1 šaukštas
    • Džiovintas raudonėlis: 1/2 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškite padažą – smulkiai sutrinkite česnako skiltelę, sudėkite ją į mažą dubenėlį.
  2. 2. Į tą patį dubenėlį įdedate vieną šaukštą majonezo ir vieną šaukštą ketčupo.
  3. 3. Barstykite pusę šaukštelio džiovinto raudonėlio ir viską gerai išmaišote iki vientiso padažo.
  4. 4. Toliau reikia paruošti mėsą – ją supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepkite keptuvėje iki rudumo, pagardindami druska ir pipirais pagal skonį.
  5. 5. Aisbergo salotas būtina gerai nuplauti ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
  6. 6. Agurką nuplaukite ir supjaustote plonais griežinėliais arba juostelėmis.
  7. 7. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
  8. 8. Pomidorus būtina nuplauti ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
  9. 9. Meškinio česnako lapus kruopščiai nuplaunate ir smulkiai supjaustote.
  10. 10. Tortilijas trumpai pašildykite orkaitėje arba keptuvėje.
  11. 11. Ant pašildytos tortilijos pirmiausiai tepate paruoštą padažą.
  12. 12. Tada tortiliją užklojate aisbergo salotomis, agurkų griežinėliais, svogūnų riekelėmis, pomidorų griežinėliais ir meškiniu česnaku.
  13. 13. Ant viršaus sudedame paruoštą mėsą.
  14. 14. Tuomet tortiliją reikia tvirtai suvynioti į ritinį.
  15. 15. Paruoštus suktinukus dėkite ant įkaitinto griliaus arba orkaitėje ir kepkite apie 5 minutes, kol tortilija taps traški ir lengvai paruduos.
  16. 16. Iškepusius tortilijos suktinukus supjaustote į dvi ar tris dalis (nėra būtina) ir iškart patiekiate.
Tortilijos suktinukai su mėsa, meškiniu česnaku ir padažu
Tortilijos suktinukai su mėsa, meškiniu česnaku ir padažu
Recepto autorius Kristina Zibartė
Kiaulienos Porchetta su obuolių padažu, kamado tipo grilyje
(1)
Kiaulienos suktinukai su morkomis ir pievagrybiais
(1)
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
(3)