Autorius apie receptą
Pavasaris Lietuvoje neatsiejamas nuo meškinio česnako sezono, kuris sužadina kulinarines fantazijas ir įkvepia kurti nepakartojamo skonio patiekalus. Tortilijos suktinukai su meškiniu česnaku – tai lengvas, tačiau nepaprastai skanus užkandis, kuris puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarėliams ar piknikams gamtoje. Šis patiekalas išsiskiria savo šviežumu, harmoningu skonių deriniu ir paprastu paruošimu. Meškinis česnakas suteikia subtilų česnako aromatą, tačiau yra švelnesnis ir labiau gaivinantis nei įprastas česnakas. Tortilijos suktinukai – universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti pagal kiekvieno skonį ir turimų produktų asortimentą.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Jei neturite galimybės rasti meškinio česnako, galite jį pakeisti įprastu česnaku (naudokite mažiau) ir šviežiais petražolių lapeliais.
- Aisbergo salotas galima pakeisti romėniškomis salotomis arba špinatų lapais.
- Vietoje įprastų pomidorų puikiai tiks vyšniniai pomidorai arba saulėje džiovinti pomidorai aliejuje.
- Jei nemėgstate svogūnų, juos galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba visai atsisakyti.
- Mėsą galima pasirinkti pagal savo skonį – tinka vištiena, jautiena, kiauliena arba vegetariškam variantui – kepti grybai ar tofu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tortilijos bus traškesnės, jei prieš pildant įdarą jas šiek tiek pašildysite keptuvėje.
- Kad suktinukai nesiskleistų, prieš kepimą juos galima susmeigti mediniais pagaliukais arba sandariai suvynioti į foliją.
- Jei ruošiate suktinukus iš anksto, padažą rekomenduojama dėti tik prieš patiekiant, kad tortilija nesudrėktų.
- Meškinio česnako lapus geriausia supjaustyti tik prieš pat gaminimą, kad išliktų visos jo naudingosios savybės.
Atsiliepimai