Schnitzel - Šnicelis iš triušienos su pievagrybių padažu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Schnitzel - Šnicelis iš triušienos su pievagrybių padažu
Tai nerealiai skanūs šniceliai ir prie jo puikiai derantis pievagrybių padažas. Aš visada gamindavau iš vištienos arba kitos mėsos, bet paraginta draugės, nusprendžiau pagaminti iš triušienos. Šnicelis gavosi tiesiog puikus, idealaus skonio. Rekomenduoju ir Jums įsigyti šios mėsos bei pasigaminti. Žinoma, jeigu šaldytuve turite vištienos, tai galite gaminti ir iš jos. Skanūs pietūs arba vakarienė garantuoti.

Ingredientai

    • šviežiai smulkinta triušiena: 250 gramų
    • malti džiūvėsėliai: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • džiovinti raudonėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vorčesterio padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Padažui:
    • svogūnai: 1 (mažo)
    • pievagrybiai: 100 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • šviežiai pjaustyti krapai: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Papildomai (apvoliojimui):
    • kiaušiniai: 1
    • malti džiūvėsėliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į dubenį sudedame susmulkintą triušieną, maltus džiūvėsėlius, suberiame raudonėlius, supilame vorčesterio padažą, įmušame kiaušinį, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
  2. 2. Pievagrybių padažas: Svogūną supjaustome mažais kubeliais bei kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje ant mažos ugnies maždaug 2 minutes. Sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius, kepame keletą minučių tol, kol suminkštės, tada supilame grietinėlę, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškiname keletą minučių. Padažui sutirštėjus, išjungiame ugnį, sudedame krapus bei išmaišome.
  3. 3. Tuomet paruoštą faršą padaliname į 4 dalis bei suformuojame per visą delną plonus šnicelius. Apvoliojame išplaktame kiaušinyje, paskui džiūvėsėliuose. Kepame keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. 4. Galiausiai patiekiame su pievagrybių padažu bei mėgiamu garnyru. Skanaujame!
  5. schnitzel - triušienos šnicelis
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau šnicelių receptų rasite: Šnicelio receptai.
Karaimų tešlos kibinai su mėsa
(2)
Kiaulienos suktinukai su morkomis ir pievagrybiais
(1)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Karbonadai kitaip
(92)
Ilgai kepta plėšyta jautiena
(2)