Minkšti purūs sultingi kiaulienos kotletai su gazuotu mineraliniu ir krakmolu

Autorius apie receptą

Šie kiaulienos faršo kotletai, paruošti su gazuotu mineraliniu ir krakmolu gavosi itin itin minkšti, labai purūs bei itin itin gardūs. Tikrai nuo šiol gaminsiu šitaip daug dažniau, nes mūsų šeimai labai patiko. Vis kartojom, kad tai bene patys geriausi kotletai, kuriuos yra tekę ragauti. Tad labai drąsiai dalinuosi šiuo receptu su Jumis visais, esu tikra, kad išsisaugosite tokį receptą ir ateičiai. Mėginkite jau šiandien, nieko ilgai nelaukdami!
 

Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Malta kiauliena: galima naudoti maltą vištieną, kalakutieną ar jautieną.
  • Gazuotas mineralinis: tinka ir kitas natūraliai gazuotas mineralinis vanduo be skonio.
  • Svogūnai: vietoje svogūno galima naudoti šalotą arba net kelis skilteles česnako dėl aštresnio skonio.
  • Krakmolas: bulvių krakmolą galima keisti kukurūzų krakmolu.
  • Kiaušiniai: vietoje kiaušinio galima naudoti linų sėmenų ir vandens mišinį (1 šaukštas sėmenų + 3 šaukštai vandens) veganiškam variantui.
  • Prieskoniai: galima naudoti česnako granulės, rūkytos paprikos miltelius, džiovintas petražoles ar mairūną.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Mėsos masę rekomenduojama šiek tiek „išmušti“ – plakant ją ranka į dubens kraštą. Taip kotletai bus dar puresni.
  • Prieš formuojant kotletus, sudrėkinkite rankas vandeniu – taip mėsos masė nelips prie delnų.
  • Kotletus kepkite ant vidutinės ugnies, kad nepradegtų išorė, o vidus spėtų iškepti.
  • Galima kepti ir orkaitėje – 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes.
  • Prieš kepant galima kotletus apvolioti džiūvėsėliuose – tai suteiks traškesnę plutelę.
  • Aš pati druskos visai nedėjau, nes "Vytauto" mineralinis ir taip sūrus.

Ingredientai

    • malta kiauliena: 550 gramų
    • gazuotas mineralinis: 150 gramų (naudoju "Vytautas")
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • kiaušiniai: 1
    • krakmolas: 1 didelės saujos
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį dubenį buvo sudėta malta kiauliena.
  2. 2. Svogūnas buvo nuluptas ir smulkiai sutarkuotas, tada įmaišytas į mėsą.
  3. 3. Į tą pačią masę buvo įmuštas kiaušinis ir suberta viena didelė sauja krakmolo.
  4. 4. Supiltas gazuotas mineralinis vanduo, kuris padėjo suteikti mėsai purumo.
  5. 5. Įberti mėgstami prieskoniai – galima naudoti pipirus, česnako granules ar žoleles pagal skonį.
  6. 6. Viską gerai išmaišius, mėsos mišinys buvo paliktas šaldytuve maždaug 60 minučių, kad susijungtų skoniai ir struktūra taptų tvirtesnė.
  7. 7. Po šaldymo, rankomis buvo formuoti nedideli kotletai, kuriuos galima prieš kepimą apvolioti džiūvėsėliuose, jei norima traškesnės plutelės.
  8. 8. Keptuvė buvo įkaitinta su šlakeliu aliejaus, o kotletai kepami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrudo ir pasiekė vidinę 70–75 °C temperatūrą.
  9. 9. Patiekti galima su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, taip pat virtais ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Atsiliepimai

Vetre

O jei krakmolo nedesim? Pvz grikinius miltus?
Atsakyti

Raimondas Gobikas

i kotletus galima deti beveik viska ,svarbu nepadauginti.Ga;ima ir avizu dribsnius ,ypatinga skoni suteikia KEPINTI svogunai,ne zali.

Justinas

Dėkit

Alia

Nuostabus receptas. Labai minksti kotletukai
Atsakyti

Irena Irute

nepatinka krakmolas ,keiciu tarkuota cukinija
Atsakyti

Nijolė

Galima įtarkuoti žalią bulvę

Gintaras Aurimas Vizgirda

Taigi krakmolas LABAI NESVEIKA
Atsakyti

Renata

Taip taip.. nesveika. Tik visi cepelinai, visos bulvės krakmolingos. Žmonių valgomas pagrindinis valgis. Nieks nenumirė nuo to.

Gal

Šaukštais nevalgote...

One

Nuo kada LABAI nesveika ? Prajuokinot ponas

undefinedstasė

Į malta mėsą reikią dėti tik pakepintus ant sviesto svogunus
Atsakyti

Veronika

Labai skanūs kotletai. Realiai, tik krakmolo dėjau ne saują o porą v.š. Puikiai
Atsakyti

Kritikams

Man nesuprantama kai žmonės kritikuoja pasiūlyto recepto sudėtį. Na, jeigu jums tokia sudėtis netinka, tai ieškokit tokios, kuri jums tiks. Šis receptas toks ir jį gamins tas, kam visi ingredientai tinka ir patinka. :)
Atsakyti

As

Visai teisingai, pritariu👌😉

Roma

Sultingesni su žaliais svogūnais
Atsakyti

Virginija Slaminiene

Galima ir morką itarkuot
Atsakyti

Gražina

Kaip kam patinka taip tas ir kepa kotle tus vieni deda tarkuotą bulvę kiti krakmolą pagal savo skonį kaip kas įpranta
Atsakyti

Vida

Krakmolas į kotletus dedamas tam,kad kepant neisbegtu riebalai ir sultys.Krakmolas sulaiko,todėl būna sultingi.Keisti galima įtarkuojant žalią bulve.
Atsakyti

m

tikrai taip. dedu krakmolą.

Zita

Nekepintas svogūnas ir mineralinis duoda sultis, būna minkšti kotletukai.
Atsakyti

Vincas

Sutinku su Jumis Zita, visad taip gaminu, man patinka.
Veršienos kotletai su padažu
(3)
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
(3)
Kitokie - Tinginio Kijevo kotletai su varške ir žolelėmis
(10)