Autorius apie receptą
Šie kiaulienos faršo kotletai, paruošti su gazuotu mineraliniu ir krakmolu gavosi itin itin minkšti, labai purūs bei itin itin gardūs. Tikrai nuo šiol gaminsiu šitaip daug dažniau, nes mūsų šeimai labai patiko. Vis kartojom, kad tai bene patys geriausi kotletai, kuriuos yra tekę ragauti. Tad labai drąsiai dalinuosi šiuo receptu su Jumis visais, esu tikra, kad išsisaugosite tokį receptą ir ateičiai. Mėginkite jau šiandien, nieko ilgai nelaukdami!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Malta kiauliena: galima naudoti maltą vištieną, kalakutieną ar jautieną.
- Gazuotas mineralinis: tinka ir kitas natūraliai gazuotas mineralinis vanduo be skonio.
- Svogūnai: vietoje svogūno galima naudoti šalotą arba net kelis skilteles česnako dėl aštresnio skonio.
- Krakmolas: bulvių krakmolą galima keisti kukurūzų krakmolu.
- Kiaušiniai: vietoje kiaušinio galima naudoti linų sėmenų ir vandens mišinį (1 šaukštas sėmenų + 3 šaukštai vandens) veganiškam variantui.
- Prieskoniai: galima naudoti česnako granulės, rūkytos paprikos miltelius, džiovintas petražoles ar mairūną.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Mėsos masę rekomenduojama šiek tiek „išmušti“ – plakant ją ranka į dubens kraštą. Taip kotletai bus dar puresni.
- Prieš formuojant kotletus, sudrėkinkite rankas vandeniu – taip mėsos masė nelips prie delnų.
- Kotletus kepkite ant vidutinės ugnies, kad nepradegtų išorė, o vidus spėtų iškepti.
- Galima kepti ir orkaitėje – 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes.
- Prieš kepant galima kotletus apvolioti džiūvėsėliuose – tai suteiks traškesnę plutelę.
- Aš pati druskos visai nedėjau, nes "Vytauto" mineralinis ir taip sūrus.
Atsiliepimai
Vetre
Atsakyti
Raimondas Gobikas
Justinas
Alia
Atsakyti
Irena Irute
Atsakyti
Nijolė
Gintaras Aurimas Vizgirda
Atsakyti
Renata
Gal
One
undefinedstasė
Atsakyti
Veronika
Atsakyti
Kritikams
Atsakyti
As
Roma
Atsakyti
Virginija Slaminiene
Atsakyti
Gražina
Atsakyti
Vida
Atsakyti
m
Zita
Atsakyti
Vincas