Asian loaded fries - keptos bulvytės su traškia vištiena ir tofu

2025-02-26 Autorius oSkanu.lt

Asian loaded fries - keptos bulvytės su traškia vištiena ir tofu
"Asian loaded fries" - tai puikus azijietiškos ir vakarietiškos virtuvės susiliejimas, kuris sužavės net išrankiausią gurmaną. Šis patiekalas yra tobulas pasirinkimas norintiems patirti ypatingą skonių harmoniją - traškios bulvytės, apkrautos gardžia vištiena ir tofu, papildytos šviežiomis daržovėmis ir neatsispiriamais padažais. Tradicinė užkandžių klasika - bulvytės - čia transformuojasi į tikrą kulinarinį nuotykį, persmelktą egzotiškų Azijos virtuvės aromatų. Šis patiekalas puikiai tinka tiek jaukiam šeimos vakarui, tiek draugų susibūrimui ar net ypatingoms progoms. Kiekvienas kąsnis atskleidžia tobulą saldžių, aštrių ir rūgščių skonių balansą, o skirtingos tekstūros - traškios bulvytės, minkšta vištiena ir šilkinis tofu - sukuria nepakartojamą gastronominio malonumo patirtį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei neturite ar nemėgstate tofu, galite jį pakeisti tempeh, seitan arba tiesiog padidinti vištienos kiekį. Vietoj mėlyno kopūsto puikiai tiks ir raudonasis kopūstas arba net Pekino kopūstas. Jei nemėgstate aštrumo, čili padažą galite pakeisti švelnesniu saldžiarūgščiu padažu. Bulvytes galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir gruzdintuvėje ar oro gruzdintuvėje, o jei norite sveikesnio varianto - naudokite batatus. Curry mayo galima pakeisti įprastu majonezu su kario prieskoniais, arba kokosų pieno pagrindu pagamintu padažu. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norėdami išgauti traškiausias bulvytes, prieš kepimą pamerkite jas šaltame vandenyje bent 30 minučių, o tada gerai nusausinkite. Vištiena bus ypač traški, jei prieš kepant ją pamirkysite pasukose arba kefyre. Daržoves geriausia pjaustyti plonomis juostelėmis, kad jos geriau derintųsi su patiekalu. Padažus rekomenduojama ruošti iš anksto, kad jie turėtų laiko "subręsti" ir skoniai susijungtų. Patiekiant, padažus galite patiekti atskirai, kad kiekvienas galėtų pasirinkti pagal savo skonį. 

Ingredientai

    • Bulvės: 800 g 
    • Vištienos krūtinėlė: 400 g 
    • Tvirtas tofu: 200 g 
    • Mėlynas (raudonasis) kopūstas: 1/4 galvos (apie 200 g) 
    • Morkos: 2 vidutinės (apie 150 g) 
    • Raudonoji paprika: 2 vidutinės 
    • Svogūnai: 2 vidutiniai 
    • Satay padažas: 100 ml 
    • Česnakinis majonezo padažas: 80 ml 
    • Čili padažas: 60 ml 
    • Svogūnų laiškai: 1 ryšelis 
    • Kario (curry) majonezo padažas: 80 ml 
    • Aliejus kepimui: 4 šaukštai 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Česnako milteliai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Imbiero milteliai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Sojos padažas: 2 šaukštai 
    • Sezamo sėklos apibarstymui: 1 šaukštas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo bulvyčių paruošimo. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais. Pamerksite jas šaltame vandenyje 30 minučių, kad pašalintumėte krakmolą.
  2. 2. Kol bulvės mirksta, paruoštumėte vištienos marinata. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumaišysite su sojos padažu, česnako ir imbiero milteliais.
  3. 3. Tofu nusausinsi ir supjaustysi kubeliais. Apibarstysi druska ir prieskoniais pagal skonį.
  4. 4. Bulvytes išimti iš vandens ir kruopščiai nusausinti. Sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Kepti įkaitintoje 200°C orkaitėje 20-25 minutes, kol taps traškios.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti marinuotą vištieną iki auksinės spalvos ir traškumo. Prieš baigiant kepti, įdėti šaukštą sojos padažo ir leisti jam karamelizuotis ant vištienos.
  6. 6. Kitoje keptuvėje apkepsi tofu kubelius, kol jie taps traškūs iš visų pusių. Atsargiai juos vartant mentelės pagalba, kad nesulūžtų.
  7. 7. Paprikas ir svogūnus supjaustyti juostelėmis ir apkepti keptuvėje iki minkštumo ir lengvo karamelizavimosi.
  8. 8. Mėlyną kopūstą ir morkas smulkiai supjaustyti arba sutrinti burokine tarka plonomis juostelėmis.
  9. 9. Paruoštumėte padažus: česnakinis majonezo padažas ruošiamas sumaišant majonezą su smulkiai kapotais česnakais; kario majonezo padažas – sumaišant majonezą su kario prieskoniais. Satay padažą galite pagaminti patys arba naudoti parduotuvėje pirktą.
  10. 10. Ant didelio serviravimo padėklo sudėti keptas bulvytes. Ant viršaus gražiai išdėlioti traškią vištieną, tofu, keptas paprikas su svogūnais.
  11. 11. Viską apibarstykite mėlynu kopūstu ir morkomis.
  12. 12. Gausiai apliekite satay padažu, česnakinio majonezo padažu, čili padažu ir kario majonezo padažu.
  13. 13. Papuoškite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
  14. 14. Patiekiate iš karto, kol bulvytės dar traškios ir šiltos.
Agurkų kimchi
(1)
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)
Pad thai su krevetėmis, ryžių makaronais ir daržovėmis
(4)
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
(2)
Maltos jautienos stir-fry
(1)
Pati skaniausia Tom Yum Goong sriuba su tom yum pasta
(3)