Traški kiniška vištiena apelsininiame padaže

2024-11-29 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Traški kiniška vištiena apelsininiame padaže
Traški kiniška vištiena apelsininiame padaže – nepaprastai skanus ir aromatingas patiekalas, kuriame susilieja švelnus vištienos minkštumas su saldžiarūgščiu, švelniai aštriu apelsinų padažo skoniu. Traškus vištienos sluoksnis, pagardintas aromatingais prieskoniais, suteikia patiekalui sodrumo ir tekstūros, o tirštas padažas suteikia subtilų citrusinių vaisių šviežumą bei sojų pikantiškumą.

Šis patiekalas tobulai tinka kaip pagrindinis akcentas ant stalo, ypač jei papildomas biriais virtais ryžiais, traškiomis daržovėmis ar šviežiomis salotomis. Elegantiškas, tačiau lengvai paruošiamas – tai patiekalas, kuris leis pasijusti tikru kulinaru net ir paprastą dieną. Idealus pasirinkimas norint nustebinti artimuosius ar pasilepinti ypatingu skoniu.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus kontrastas tarp sūru/saldu, kuris yra mėgiamas tikriausiai visų Azijos virtuvės gerbėjų. 

Ingredientai

    • Mažosios vištienos filė: 400 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Malta saldžioji paprika: 1-2 arb. š.
    • Bulvių krakmolas: 2-3 valg. š.
    Padažui:
    • Apelsinų sultys: 1 stikl. + papildomai apie 50 ml
    • Sojos padažas: 2 valg. š. 
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Druska: pagal skonį
    • Bulvių krakmolas: 1 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną, jeigu norisi, galima šiek tiek pasmulkinti. Sudėti į dubenį.
  2. 2. Mėsą pabarstyti druska, pipirais, maltos paprikos milteliais. Gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą pasimarinuoti.
  3. 3. Į vištieną įmušti kiaušinį. Išmaišyti.
  4. 4. Tuomet sudėti bulvių krakmolą ir dar kartą viską gerai permaišyti.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinti aliejaus ir dėti kepti vištieną. Geriausia kepti taip, kad vištienos gabaliukai pernelyg nesiliestų tarpusavyje.
  6. 6. Kol kepa vištiena paruošti padažą - į nedidelį puodą supilti apelsinų sultis ir sojos padažą, berti druskos ir įspausti česnako.
  7. 7. Viską užvirinti vis pamaišant.
  8. 8. Stiklinėje nedidelį kiekį apelsinų sulčių sumaišyti su krakmolu ir palengva, nuolat maišant, supilti į puodą.
  9. 9. Pakaitinti kol padažas sutirštės ir tuomet jį supilti į keptuvę ant iškepusios vištienos. Gerai išmaišyti.