Marinuoti vištienos sparneliai su pomidorų padažu, medumi, česnaku ir vorčesterio padažu

2025-03-08 Autorius oSkanu.lt

Marinuoti vištienos sparneliai su pomidorų padažu, medumi, česnaku ir vorčesterio padažu
Jau senokai ieškojau recepto kaip čia skaniai užmarinavus vištienos sparnelius. Ir nusprendžiau išmėginti keletą atrastų receptų internete. Šiandien dalinuosi tuo, kuris mūsų šeimai patiko labiausiai (nusprendėme visi vieningai). Tikrai šis receptas bus naudojamas dar ne vieną kartą. Išmėginkite ir Jūs! :)

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galite daryti keletą pakeitimų, jeigu neturite visų reikiamų ingredientų: 

  • Vietoje pomidorų padažo galite naudoti paspaustus šviežius pomidorus arba tirštas pomidorų pastas.
  • Medų galima pakeisti klevų sirupu arba ruduoju cukrumi.
  • Neturint vorčesterio padažo, galima naudoti žuvies padažą (fish sauce) su šlakeliu citrinos sulčių.
  • Balzamiko actą galima pakeisti obuolių sidro actu arba vyno actu.
  • Jei nemėgstate aštraus skonio, galite sumažinti čili miltelių kiekį arba visai jų nenaudoti.
  • Vietoje vištienos sparnelių galite naudoti vištienos šlauneles ar kitas vištienos dalis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausi rezultatai pasiekiami, kai vištienos sparneliai marinuojami per naktį, tačiau jei neturite tiek laiko, pakaks ir 4-6 valandų.
  • Prieš kepant, išimkite sparnelius iš šaldytuvo bent 30 minučių, kad jie pasiektų kambario temperatūrą.
  • Kepant orkaitėje, patartina sparnelius apversti bent kartą, kad jie apskrustų tolygiai.
  • Jei norite traškesnių sparnelių, paskutinius 5 minutes kepkite juos grilio režimu.
  • Marinatą, kuriame buvo laikomi sparneliai, galite užvirinti ir naudoti kaip papildomą padažą patiekiant.
  • Geriausia naudoti šviežius česnakus, o ne česnakų miltelius, nes tai suteikia intensyvesnį skonį.

Ingredientai

    • vištienos sparnelių: 1 kilogramo
    • česnako: 3 skiltelių
    • medaus: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • maltos saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili miltelių: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
    • vorčesterio padažo: 1 valgomojo šaukšto
    • balzamiko acto: 1 valgomojo šaukšto
    • sojos padažo: 1 valgomojo šaukšto
    • juodųjų pipirų: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite marinatą iš nurodytų ingredientų.
  2. 2. Tada užmarinuokite vištienos sparnelius bei laikykite per visą naktį.
  3. 3. Po to kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus.
  4. 4. Patiekite ir mėgaukitės!
  5. 5. Pastebėjimas: Prie tokių keptų sparnelių labai tinka patiekti Icebergo salotas su sūrio padažu: suplakite 3 arbatinius šaukštelius majonezo, 2 arbatinius šaukštelius citrinų sulčių, 1 arbatinį šaukštelį garstyčių, 1 valgomąjį šaukštą Vorčesterio padažo, druskos, pipirų, šiek tiekį medaus arba cukraus, šiek tiek alyvuogių aliejaus, šlakelį vandens ir įmaišykite didelę saują tarkuoto parmezano sūrio.
  6. 6. Užpilkite padažiuku Icebergo salotas, dar galite įmaišyti keletą pomidoriukų ir baigta!
Vištiena kinietiškai su paprikomis ir pievagrybiais
(1)
Orkaitėje kepta Cajun vištiena su daržovėmis
(2)