Vištienos krūtinėle kario padaže su majonezu, kepta orkaitėje

2025-03-15 Autorius oSkanu.lt

Vištienos krūtinėle kario padaže su majonezu, kepta orkaitėje
Vištienos krūtinėlė kario padaže su majonezu, kepta orkaitėje - tai nepaprastai skanus ir sultingas patiekalas, kuris užburia savo aromatu ir neįtikėtinu skoniu. Kario prieskoniai suteikia patiekalui egzotišką poskonį, o majonezas padeda išlaikyti vištieną nepaprastai sultingą ir minkštą. Šis receptas yra labai paprastas ir nereikalauja daug pastangų, tačiau rezultatas tikrai nustebins visus, kurie jo paragaus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti vištienos šlauneles ar sparnelius, tačiau tuomet reikės ilgesnio kepimo laiko. 
  • Jei neturite majonezo arba norite sumažinti kalorijas, galite naudoti graikišką jogurtą arba pusiau jogurto, pusiau majonezo mišinį. 
  • Kario prieskonius galima pakeisti garam masala prieskoniais arba kurkuma su šiek tiek malto imbiero ir česnako miltelių. 
  • Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti truputį čili miltelių ar šviežių čili pipirų. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Siekiant išlaikyti vištienos sultingumą, rekomenduojama prieš kepimą ją marinuoti bent valandą. Tačiau jei turite daugiau laiko, marinuokite per naktį - rezultatas bus dar geresnis. Prieš tepant majonezo ir kario mišinį, vištieną šiek tiek nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad padažas geriau priliptų. Kepimo formos išklojimas folija ne tik palengvins valymą, bet ir padės išlaikyti drėgmę. Patikrinkite, ar vištiena visiškai iškepta - mėsa turi būti balta, be rausvų atspalvių, o viduje pasiekusi 75°C temperatūrą. 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: dvi pusės (apie 500-600 g) 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Majonezas: 5-6 valgomieji šaukštai 
    • Kario prieskoniai: 1-2 arbatiniai šaukšteliai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruošite vištieną - krūtinėlę supjaustote norimo dydžio gabalėliais, geriausia maždaug 3-4 cm kubeliais, kad jie būtų vienodo dydžio ir vienodai iškeptų.
  2. 2. Pabarstykite vištienos gabalėlius druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais iš abiejų pusių, švelniai įtrinkite prieskonius į mėsą.
  3. 3. Sudėkite paruoštą vištieną į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir paliksite marinuotis šaldytuve maždaug 60 minučių, kad mėsa įgautų skonį.
  4. 4. Kol vištiena marinuojasi, paruošiame padažą. Į vidutinio dydžio dubenį įdedate 5-6 valgomuosius šaukštus majonezo.
  5. 5. Majonezą sumaišysite su 1-2 arbatiniais šaukšteliais kario prieskonių, priklausomai nuo to, kokio intensyvumo skonio pageidaujate.
  6. 6. Įkaitinsite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  7. 7. Kepimo formą išklokite aliuminio folija, tai padės išlaikyti drėgmę ir palengvins vėlesnį valymą.
  8. 8. Sumarinuotus vištienos gabalėlius ištraukite iš šaldytuvo ir išdėliokite juos kepimo formoje, stengdamiesi, kad jie nesiliestų vienas su kitu.
  9. 9. Tolygiai paskirstyti paruoštą majonezo ir kario padažą ant vištienos gabalėlių, padengdami juos iš visų pusių.
  10. 10. Patiekalą dėsite į įkaitintą orkaitę ir kepsite apie 20-30 minučių, kol vištiena visiškai iškeps ir pasidengs gražia auksinės spalvos plutele.
  11. 11. Patiekalo paruošimas bus baigtas, kai vištiena taps minkšta ir sultinga, o padažas šiek tiek apskrus ir suformuos skanią plutelę.
  12. 12. Patiekalą galima patiekti su burokėlių salotomis ir virtais makaronais arba su kitais jūsų mėgstamais garnyras - virtais ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis.
Vištienos krūtinėle kario padaže su majonezu, kepta orkaitėje

Atsakinėjama į Komentarą

Vištienos sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
(5)
Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)
Įdarytos paprikos su vištiena ir daržovėmis
(1)