Vištienos šašlykas su sojos padažu, medumi ir baziliku

2018-05-10 Autorius SP Receptai

Vištienos šašlykas su sojos padažu, medumi ir baziliku
Ar mėgstate eksperimentuoti gamindami šašlykus? O gal renkatės visada tą patį jau laiko išmėgintą receptą? Aš pati asmeniškai labai mėgstu eksperimentuoti ir bandyti atrasti vis naujus skonius, derindama įvairiausius prieskonius. Šį kartą mūsų šeimai labai patikęs vištienos šašlykas su sojos padažu, medumi ir baziliku. Tikrai įdomus ir neįprastas variantas. Tikrai bus gaminamas dar ne vieną kartą. Pamėginkite ir Jūs! 

Ingredientai

    • vištiena: 1 kilogramo
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: trečdalio stiklinės
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio (arba cukrus)
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • bazilikas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.
  2. 2. Tada vištieną supjaustykite (naudojau vištienos kumpelių mėsą be odos ir kaulų, iš vieno kumpelio gaunasi 3 gabalėliai).
  3. 3. Tuomet marinatą užpilkite ant vištienos, išmaišykite bei palikite marinuotis mažiausiai 12 valandų.
  4. 4. Po to kepkite ant gerai įkaitintų žarijų. Taip pat galima kepti ir orkaitėje (~180 laipsnių temperatūroje). Skanaus!
  5. 5. Pastebėjimas: Šį kartą naudojau džiovintą baziliką.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau vištienos šašlykų receptų rasite: Vištienos šašlykai.
Kepta višta ant stiklainio
(4)