Vištienos kepsneliai pievagrybių padaže su svogūnais ir vynu

2018-01-18 Autorius oSkanu.lt

Vištienos kepsneliai pievagrybių padaže su svogūnais ir vynu
Šiandien su Jumis labai noriu pasidalinti savo tradicinių vištienos kepsnelių su pievagrybiais padažu receptu. Mano vyras sako, kad tai jam geriausias mano ruošiamas patiekalas iš vištienos. Pievagrybių padažas pagamintas su svogūnais ir vynu itin tinka prie vištienos. Jį galite naudoti ne tik prie kepsnelių, bet ir prie vištienos kotletų ar kitų patiekalų. Pamėginkite pasigaminti šitaip ir tikrai Jums patiks. :)

Ingredientai

    • vištienos filė: 3 vnt.
    • druskos
    • pipirų
    • rūkytų paprikos miltelių
    • pievagrybių: 15
    • svogūnų: 1
    • balto sauso vyno: trečdalio puodelio
    • grietinėlės: 0,5 puodelio
    • petražolių: 0,5 šaukštelio
    • čiobrelio: žiupsnelio (arba rozmarinas)
    • raudonėlių (pagal skonį)
    • miltų: 1 šaukšto
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filė supjaustome į tris dalis, įtriname su druska, paprikos milteliais, pipirais bei dedame kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą. Kepame ant silpnos ugnies kol vištiena gražiai apskrus iš abiejų pusių.
  2. 2. Padažas: Supjaustome nuplautus pievagrybius bei susmulkiname svogūną. Tada pievagrybius su svogūnu dedame kepti į kitą keptuvę arba palaukiame kol iškeps vištiena bei galėsime ją išimti. Pievagrybius bei svogūnus svieste kepame maždaug 5 minutes. Įberiame miltų bei išmaišome. Pagardiname druska. Tuomet įpilame balto vyno, kepame dar maždaug 3 minutes. Įpilame grietinėlės, palaukiame kol užvirs, išmaišome, įberiame petražolių, čiobrelių ir/ar rozmarinų.
  3. 3. Po to sudedame vištienos gabalėlius bei patroškiname dar kelias minutes. Skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnelių receptų rasite: Vištienos kepsneliai.
Naminės Cezario salotos su vištiena ir ančiuvių padažu
(3)
Vištiena laimo sultyse
(3)
Kiniška vištiena Kung Pao su daržovėmis ir žemės riešutais
(1)