Orkaitėje kepti aštrūs anties kakliukai

2021-03-24 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepti aštrūs anties kakliukai
Tai itin puikus marinatas antienos kakliukams - šiek tiek saldžiarūgštis bei truputį aštrus, bus nuostabus užkandis ant jūsų stalo. Labai ir labai rekomenduoju pamėginti, nes patiko visiems kas paragavo. 

Ingredientai

    • švieži ančiukų kakliukai: 500 gramų
    • sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • žuvies padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • grūstos aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia marinatui skirtus ingredientus sumaišome dubenėlyje ir sudedame nuvalytus anties kakliukus.
  2. 2. Marinuojame šaldytuve bent 1-2 valandas arba paliekame per visą naktį.
  3. 3. Po to dedame kakliukus į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi.
  4. 4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Skanaujame!
Troškinta žąsis arba antis
(3)
Ryžių dubenėlis su teriyaki antiena
(1)
Orkaitėje kepta antis su apelsinų - abrikosų padažu
(3)
Tavo pica su salotomis ir karštai rūkyta antiena arba vištiena
(1)