Orkaitėje keptas varškės sūris gabaliukais

2025-02-14 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje keptas varškės sūris gabaliukais
Orkaitėje keptas varškės sūris - tai paprastas, bet nepaprastai skanus lietuviškas patiekalas, kuris primena tradicinį naminį sūrį, tik su traškia, auksinės spalvos plutele. Šis receptas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ar vakarienei. Paruošimo procesas yra itin paprastas, o rezultatas - gardus ir sotus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Vietoje Provanso žolelių galima naudoti: 

  • Itališką prieskonių mišinį.
  • Džiovintą baziliką ir čiobrelį.
  • Džiovintą rozmariną ir oregano.
  • Juodųjų pipirų ir česnako miltelius.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepant sūrį, orkaitę būtina įkaitinti iki reikiamos temperatūros.
  • Sūrį reikėtų supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais, kad jis keptų tolygiai.
  • Kepimo skardą patartina iškloti kepimo popieriumi.
  • Sūrio gabalėlius dėkite su tarpais, kad jie nesuliptų.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 840 kcal.
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: 210 kcal.

Ingredientai

    • Varškės sūris: 400 g. 
    • Druska: 1/2 arbatinio šaukštelio. 
    • Prieskonių mišinys (Provanso žolelės): 1 arbatinis šaukštelis. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Varškės sūrį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais (maždaug 3x3 cm).
  3. 3. Paruoškite prieskonių mišinį, sumaišydami druską su Provanso žolelėmis.
  4. 4. Kiekvieną sūrio gabaliuką kruopščiai įtrinkite paruoštu prieskonių mišiniu iš visų pusių.
  5. 5. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  6. 6. Sudėliokite paruoštus sūrio gabaliukus ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų šiek tiek vietos.
  7. 7. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
  8. 8. Kepkite 12-15 minučių, kol sūrio paviršius gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą.
  9. 9. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  10. 10. Santrauka: Orkaitėje keptas varškės sūris - tai greitas ir paprastas receptas, kuris suteikia tradiciniam lietuviškam sūriui naują, gardų skonį. Patiekalas ypač skanus, kai patiekiamas šiltas, tačiau puikiai tinka ir atvėsęs. Tinkamai pagamintas sūris turi būti su traškia plutele iš išorės ir minkštas viduje. Šį patiekalą galima patiekti su šviežiomis daržovėmis, medumi arba uogiene, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
Traškūs kalmarų žiedai su padažu
(10)
Vyriškas gimtadienio tortas
(2)