Man asmeniškai vienas pačių skaniausių yra avinžirniai, iškepti orkaitėje su prieskoniais. 👌 Rankos taip ir tiesiasi į dubenėlį... paimi vieną, po to kitą, paskui trečią, dar ir dar... žiūrėk ir dubenėlis jau tuščias, lygiai kaip su pistacijomis. Patikėkite, tikrai labai skanu. 😋
Jeigu jau nuspręsite prisikepti avinžirnių, tai iškart gaminkitės kuo daugiau, nes bus kaip mums su vyru: visada pritrūksta. 😂
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje konservuotų avinžirnių galima naudoti išvirtus sausus avinžirnius, tik reikės ilgesnio mirkymo ir virimo laiko prieš kepant juos orkaitėje.
- Česnako miltelius galima pakeisti šviežiu trintų česnakų tyrele, kas suteiks dar intensyvesnį aromatą patiekalui.
- Jei neturite aitriųjų paprikos miltelių, galite naudoti rūkytą papriką arba "Cayenne" pipirus, priklausomai nuo to, kiek aštraus skonio pageidaujate.
- Vietoje juodųjų pipirų galite naudoti baltus arba žalius pipirus, kurie suteiks subtilesnį skonį.
- Įprastą druską galima pakeisti jūros druska, kuri praturtins avinžirnių skonį mineralais.
- Aliejų galima pasirinkti pagal skonį – tinka alyvuogių, kokosų, rapsų ar kitoks augalinis aliejus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepant, avinžirnius būtina gerai nusausinti, kad jie taptų traškūs, o ne minkšti.
- Kepant svarbu kelis kartus pamaišyti, kad visi avinžirniai apkeptų tolygiai.
- Kepimo laiką galima koreguoti pagal pageidaujamą traškumą – ilgiau keptų šiek tiek kietesni ir traškesni.
- Jei norite dar traškesnio rezultato, po kepimo palikite avinžirnius atvėsti atidarytoje orkaitėje.
- Avinžirniai yra puikus užkandis, bet taip pat puikiai tinka kaip salotų ar sriubų papildas.
- Pabarstykite šviežiomis žolelėmis, kaip petražolėmis ar krapais, prieš patiekiant, kad suteiktumėte papildomo aromato.
- Keptus avinžirnius galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų, nors retai kada jie išlieka taip ilgai nesuvalgomi.
- Sūrį geriausia barstyti iškart išėmus avinžirnius iš orkaitės, kad jis lengvai aptirptų.