Kepti avinžirniai orkaitėje su prieskoniais

Autorius apie receptą

Man asmeniškai vienas pačių skaniausių yra avinžirniai, iškepti orkaitėje su prieskoniais. 👌 Rankos taip ir tiesiasi į dubenėlį... paimi vieną, po to kitą, paskui trečią, dar ir dar... žiūrėk ir dubenėlis jau tuščias, lygiai kaip su pistacijomis. Patikėkite, tikrai labai skanu. 😋

Jeigu jau nuspręsite prisikepti avinžirnių, tai iškart gaminkitės kuo daugiau, nes bus kaip mums su vyru: visada pritrūksta. 😂

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje konservuotų avinžirnių galima naudoti išvirtus sausus avinžirnius, tik reikės ilgesnio mirkymo ir virimo laiko prieš kepant juos orkaitėje.
  • Česnako miltelius galima pakeisti šviežiu trintų česnakų tyrele, kas suteiks dar intensyvesnį aromatą patiekalui.
  • Jei neturite aitriųjų paprikos miltelių, galite naudoti rūkytą papriką arba "Cayenne" pipirus, priklausomai nuo to, kiek aštraus skonio pageidaujate.
  • Vietoje juodųjų pipirų galite naudoti baltus arba žalius pipirus, kurie suteiks subtilesnį skonį.
  • Įprastą druską galima pakeisti jūros druska, kuri praturtins avinžirnių skonį mineralais.
  • Aliejų galima pasirinkti pagal skonį – tinka alyvuogių, kokosų, rapsų ar kitoks augalinis aliejus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepant, avinžirnius būtina gerai nusausinti, kad jie taptų traškūs, o ne minkšti.
  • Kepant svarbu kelis kartus pamaišyti, kad visi avinžirniai apkeptų tolygiai.
  • Kepimo laiką galima koreguoti pagal pageidaujamą traškumą – ilgiau keptų šiek tiek kietesni ir traškesni.
  • Jei norite dar traškesnio rezultato, po kepimo palikite avinžirnius atvėsti atidarytoje orkaitėje.
  • Avinžirniai yra puikus užkandis, bet taip pat puikiai tinka kaip salotų ar sriubų papildas.
  • Pabarstykite šviežiomis žolelėmis, kaip petražolėmis ar krapais, prieš patiekiant, kad suteiktumėte papildomo aromato.
  • Keptus avinžirnius galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų, nors retai kada jie išlieka taip ilgai nesuvalgomi.
  • Sūrį geriausia barstyti iškart išėmus avinžirnius iš orkaitės, kad jis lengvai aptirptų.

Ingredientai

    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės
    Prieskoniams:
    • česnako milteliai
    • malti juodieji pipirai
    • aitriosios paprikos milteliai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius išpilame iš skardinės į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų skystis.
  2. 2. Po to juos popieriniu rankšluosčiu nusausiname.
  3. 3. Avinžirnius supilame į dubenėlį, apipurškiame aliejumi, ant viršaus užbarstome prieskoniais ir išmaišome.
  4. 4. Tada kepimo skardoje su kepimo popieriumi suberiame paruoštus avinžirnius ir pašauname kepti į orkaitę.
  5. 5. Kepame 180 laipsnių orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
  6. 6. Kepant avinžirnius kelis kartus pamaišome.
  7. 7. Štai mūsų avinžirniai ir pagaminti. Traškūs ir labai labai gardūs. Pasilepinam!
  8. 8. Jeigu norisi paįvairinti skonį, dar galima apibarstyti sūriu.

Atsiliepimai

Khachapuri - gruziniškas sūrio paplotėlis
(2)
Plaučių paštetas
(1)