Kepti avinžirniai orkaitėje su prieskoniais

2025-04-27 Autorius oSkanu.lt

Kepti avinžirniai orkaitėje su prieskoniais
Man asmeniškai vienas pačių skaniausių yra avinžirniai, iškepti orkaitėje su prieskoniais. 👌 Rankos taip ir tiesiasi į dubenėlį... paimi vieną, po to kitą, paskui trečią, dar ir dar... žiūrėk ir dubenėlis jau tuščias, lygiai kaip su pistacijomis. Patikėkite, tikrai labai skanu. 😋

Jeigu jau nuspręsite prisikepti avinžirnių, tai iškart gaminkitės kuo daugiau, nes bus kaip mums su vyru: visada pritrūksta. 😂

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje konservuotų avinžirnių galima naudoti išvirtus sausus avinžirnius, tik reikės ilgesnio mirkymo ir virimo laiko prieš kepant juos orkaitėje.
  • Česnako miltelius galima pakeisti šviežiu trintų česnakų tyrele, kas suteiks dar intensyvesnį aromatą patiekalui.
  • Jei neturite aitriųjų paprikos miltelių, galite naudoti rūkytą papriką arba "Cayenne" pipirus, priklausomai nuo to, kiek aštraus skonio pageidaujate.
  • Vietoje juodųjų pipirų galite naudoti baltus arba žalius pipirus, kurie suteiks subtilesnį skonį.
  • Įprastą druską galima pakeisti jūros druska, kuri praturtins avinžirnių skonį mineralais.
  • Aliejų galima pasirinkti pagal skonį – tinka alyvuogių, kokosų, rapsų ar kitoks augalinis aliejus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepant, avinžirnius būtina gerai nusausinti, kad jie taptų traškūs, o ne minkšti.
  • Kepant svarbu kelis kartus pamaišyti, kad visi avinžirniai apkeptų tolygiai.
  • Kepimo laiką galima koreguoti pagal pageidaujamą traškumą – ilgiau keptų šiek tiek kietesni ir traškesni.
  • Jei norite dar traškesnio rezultato, po kepimo palikite avinžirnius atvėsti atidarytoje orkaitėje.
  • Avinžirniai yra puikus užkandis, bet taip pat puikiai tinka kaip salotų ar sriubų papildas.
  • Pabarstykite šviežiomis žolelėmis, kaip petražolėmis ar krapais, prieš patiekiant, kad suteiktumėte papildomo aromato.
  • Keptus avinžirnius galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų, nors retai kada jie išlieka taip ilgai nesuvalgomi.
  • Sūrį geriausia barstyti iškart išėmus avinžirnius iš orkaitės, kad jis lengvai aptirptų.

Ingredientai

    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės
    Prieskoniams:
    • česnako milteliai
    • malti juodieji pipirai
    • aitriosios paprikos milteliai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius išpilame iš skardinės į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų skystis.
  2. 2. Po to juos popieriniu rankšluosčiu nusausiname.
  3. 3. Avinžirnius supilame į dubenėlį, apipurškiame aliejumi, ant viršaus užbarstome prieskoniais ir išmaišome.
  4. 4. Tada kepimo skardoje su kepimo popieriumi suberiame paruoštus avinžirnius ir pašauname kepti į orkaitę.
  5. 5. Kepame 180 laipsnių orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
  6. 6. Kepant avinžirnius kelis kartus pamaišome.
  7. 7. Štai mūsų avinžirniai ir pagaminti. Traškūs ir labai labai gardūs. Pasilepinam!
  8. 8. Jeigu norisi paįvairinti skonį, dar galima apibarstyti sūriu.
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)