Orkaitėje keptas varškės sūris gabaliukais su prieskoniais yra nepaprastai skanus ir paprastas užkandis, kuris pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius. Šis patiekalas pasižymi subtiliu sūrio skoniu, kuris puikiai dera su aromatiniais prieskoniais ir česnako aštrumu. Tradicinis varškės sūris, paskrudintas orkaitėje iki auksinės plutelės, tampa gurmanišku delikatesu, kurį galima patiekti tiek karštą, tiek atvėsintą.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje paprasto varškės sūrio galite naudoti natūralų kietą ožkos sūrį, kuris suteiks patiekalui ypatingą skonį ir aromatą.
- Jeigu neturite alyvuogių aliejaus, galite pakeisti jį saulėgrąžų, rapsų arba kanapių aliejumi.
- Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba grietine, kad patiekalas būtų lengvesnis ir mažiau kaloriškas.
- Česnaką galite pakeisti česnakų milteliais (1/4 arbatinio šaukštelio vietoj vienos skiltelės) arba smulkintais svogūnų laiškais.
- Į prieskonių mišinį galite įdėti džiovintų žolelių: čiobrelių, rozmarino, bazilikų arba petražolių.
- Norintys aštresnio skonio gali įmaišyti šiek tiek maltos paprikos arba čili miltelių.
- Gurmaniškam skoniui galite įdėti šiek tiek smulkiai sukapotų krapų arba petražolių.
- Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, galite įlašinti šiek tiek medaus arba klevų sirupo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pjaustydami sūrį, jį galite palaikyti šaldytuve apie 30 minučių – taip bus lengviau supjaustyti vienodo storio gabalėliais.
- Stenkitės, kad visi sūrio gabalėliai būtų vienodo dydžio ir storio – taip jie keps tolygiai.
- Prieš tepdami prieskonių mišinį, sūrio gabalėlius galite šiek tiek nusausinti popieriniu rankšluosčiu – taip marinavimo mišinys geriau prilips.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba silikonine kepimo danga, kad sūris nepriliptų.
- Jei norite traškesnės plutelės, paskutinę kepimo minutę įjunkite orkaitės grilį.
- Paruoštą patiekalą patiekite su šviežiomis daržovėmis, ruginės duonos skrebučiais arba krekeriais.
- Patiekalą galima paruošti iš anksto ir pašildyti prieš patiekiant – tai puikus sprendimas, kai laukiate svečių.
- Likusį sūrį galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų, tačiau rekomenduojama jį pašildyti prieš valgant.