Sūrūs vafliai su mocarela, špinatais ir dešrelėmis

2024-10-29 Autorius minus_trisdesimt

Sūrūs vafliai su mocarela, špinatais ir dešrelėmis
Sūrūs vafliai su mocarela, špinatais ir dešrelėmis yra puikus pasirinkimas ne tik pusryčiams, bet ir lengvam užkandžiui ar net pietums. Šio recepto pagrindinis ingredientas – mocarelos sūris – suteikia vafliams minkštą ir sultingą tekstūrą. Šie vafliai yra universalūs – galite keisti ingredientus pagal savo skonį, įtraukdami įvairius pagardus ar daržoves.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jei neturite mocarelos sūrio, galite naudoti kitus sūrius, pavyzdžiui, čederį ar rikotą, kurie taip pat suteiks minkštą tekstūrą ir švelnų skonį. Kalakutienos dešrelę galima pakeisti vegetariška alternatyva arba smulkiai pjaustytais grybais, suteiksiančiais patiekalui sodrumo ir papildomo skonio. Vietoje grietinės galima naudoti graikišką jogurtą, kuris patiekalui suteiks gaivumo, tačiau mažiau riebalų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint pasiekti tobulą vaflių traškumą, rekomenduojama vaflinę gerai įkaitinti ir patepti sviestu ar alyvuogių aliejumi prieš dedant tešlą. Taip vafliai nesukibs ir tolygiai apskrus. Nepersistenkite plakdami tešlą – ingredientus maišykite tik tiek, kad susijungtų, nes per ilgas plakimas gali padaryti tešlą kietesnę.

Kalorijos

  • Iš viso: ~550 kcal
  • Vienoje porcijoje: ~137 kcal 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vienetai
    • Grietinė arba graikiškas jogurtas: 2 šaukštai
    • Miltai: 4 šaukštai
    • Kepimo milteliai: 1 a.š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Mocarelos sūris: sauja
    • Špinatai (smulkinti): sauja
    • Kalakutienos dešrelė (smulkiai sutarkuota): 1 vienetas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinius išplakite dubenyje, kol jų masė taps vientisa ir lengvai putota.
  2. 2. Įmaišykite grietinę arba graikišką jogurtą, kol mišinys taps lygus.
  3. 3. Palaipsniui įberkite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos, atsargiai maišydami, kol ingredientai susijungs į vienalytę tešlą.
  4. 4. Į tešlą įmaišykite tarkuotą mocarelos sūrį, smulkintus špinatus ir tarkuotą kalakutienos dešrelę.
  5. 5. Įkaitinkite vaflinę, patepkite ją nedideliu kiekiu sviesto ir įdėkite po šaukštą tešlos.
  6. 6. Kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos ir traškūs. Išimkite iš vaflinės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  7. 7. Patiekite šiltus, su mėgstamu padažu ar daržovėmis.
  8. 8. Santrauka: Sūrūs vafliai su mocarela, špinatais ir dešrelėmis yra puikus subalansuotas patiekalas, kupinas baltymų, kalcio ir geležies. Jie tinka bet kuriam valgymo laikui, o jų receptą lengva adaptuoti pagal turimus ingredientus.
Sūrūs vafliai su mocarela, špinatais ir dešrelėmis
Tortilijų suktinukai su mėsos ir daržovių įdaru
(1)