Naminis grietininis sūris – nieko negali būti skaniau už namie paruoštą maistą! Tokį sūrį galite patiekti tiek kaip užkandį, tiek dėti į salotas, tiek tepti ryte ant skrebučio. Tiesiog privalote išsisaugoti šį receptą ateičiai!
Ingredientai
grietinės: 500 mililitrų
kefyro: 500 mililitrų
krapų: 1 pundelio
druskos: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia perlenkiame marlę 6 kartus. Uždengiame marle kiaurasamtį.
2. Tuomet sumaišome kefyrą ir grietinę, įberiame druskos ir pilame masę į paruoštą indą.
3. Uždengiame bei paslegiame, dedame į šaldytuvą 2 paroms.
4. Po to krapus smulkiai supjaustome.
5. Tada suformuokite iš sūrio tarsi "batoną" bei apvoliojame smulkiai supjaustytuose krapuose. Skanaujame1
6. Pastebėjimas: Norint sūriui suteikti aštrumo galima pridėti porą išspaustų česnako skiltelių.
7. Rekomendacija: Daugiau sūrių receptų rasite: Sūriu receptai.
Ir kokio riebumo grietinė ,bei kefyras turėtų būti?
Koks santykis!?
Atsakyti
Sėja
Gal koštuvan ,o ne kiaurasamtin...?!
Kiaurasamtis koldūnams, virtiniams iš puodo traukti
Atsakyti
Vaida
1 STIKLINE ALIEJAUS IR IŠPLAKTI GERAI.Priedai pagal skoni.Neslegti.
Atsakyti
Zita
Jokiu aliejų, jokių kaitinimų!!! Nepasitikit- pabandykit iš 200g. pagamint, tuomet nereiks nesamonių rašyt.
Vaida
Kiek zinau ,dar reikia aliejaus stikline ir gerai išplakti,slegti nereikia.Priedu pagal skoni.
Atsakyti
As
Kazkokia nesamone, ne prieskonio nieko, grietine su druska
Atsakyti
Ona
Skaityk ir pamastyk, kelis kartus skaityk ir galvok, suprasi
tomuks
tegu dega pragare recepto "autorius" arba tiksliau copy-pasteris. Jei darysite, taip kaip parašyta viskas kuo gražiausiai ištekes ir po dvieju ir po triju dienų, suslegti galesit marlę kumštyje.
Atsakyti
Zita
Tą patį galvoju, kas ten gali likti, paslėgus tikrai liks tik marlė, gal pakaitint reikėtų, tada supilt, juk sūrį taip gaminama...
Zita
Nu jūs neteisus. Jau seniai esu išbandžius šį receptą, skystis per sietą išvarva, masė lieka marlėje. Rezultatas vertas darbo!!!
Fifa
Jus teisus
Dalia
Tikrai taip
Neaiškus
Recepto aprasymas
Kodėl taip nesuprantamai
Baisu
Atsakyti
Stasiuks
Viskas labai paprasta,6 sluoksnių marlę dedat ant kiaurasamčio,kiaurasąmtį ant gilesnio indo,supilat mišinį,uždengiat ir paslėgiat.
Birutė
Ačiū, turėtų būt skanu. Trumpai ir aiškiai visa eiga surašyta. Ačiū
Atsakyti
Danutė
Tik nesupratau kam tas kiaurasamtis su šešių sluoksnių marle ? Ruošime tai nepanaudota...
Atsakyti
Laima
I gile lekste istatot kiaurasamti su itiesta marle ir supilat grietines ir kefyro mase,marles galais uzdengiat mase ir uzdeja lekstute ant jos uzdedat svori,kai apatinej lekstej atsiranda skyscio nupilat ji bet man gavosi tepamas surelis labai skanus kaip pfiladelfija.
Atsakyti
Irena
O kiek to svorio deti? Puodeli su vandeniu ar trilitri stiklaini?
Amelija
ką pilti per marlę , ką paslėgti kažkokiam inde ? Rodosi , turėtų gautis skanus produktas. Aiškiau aprašykite gaminimo eigą .Labai norėtusi paragauti.
Atsakyti
aš
Tuomet sumaišome kefyrą ir grietinę, įberiame druskos ir pilame masę į paruoštą indą.
Nijole
Nesuprantu gaminimo eigos.Kaip kiaurasamtyje paslegti,gal kas zinot?
Atsakyti
Atsiliepimai
Linas Vizgaudas
Atsakyti
Irenag
Atsakyti
Sėja
Atsakyti
Sėja
Atsakyti
Sėja
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Zita
Vaida
Atsakyti
As
Atsakyti
Ona
tomuks
Atsakyti
Zita
Zita
Fifa
Dalia
Neaiškus
Atsakyti
Stasiuks
Birutė
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Laima
Atsakyti
Irena
Amelija
Atsakyti
aš
Nijole
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Agafija
Atsakyti
Regina
Violeta
Atsakyti
Dainius Janikunas
Atsakyti
undefined
Dalyte Stankuniene
Atsakyti
Oras
Atsakyti
Vandamas
Atsakyti