Autorius apie receptą
Traškūs sėklų krekeriai su raugu – tai sveikesnė, maistingesnė ir gurmaniškesnė alternatyva įprastiems parduotuviniams užkandžiams. Šie ploni, traškūs duoniukai džiugina ne tik sodriu skoniu, bet ir naudingų medžiagų gausa: įvairių rūšių sėklos suteikia organizmui vertingų riebalų rūgščių, baltymų bei mineralų, o raugas – natūralių probiotikų. Tai puikus pasirinkimas tiek prie pusryčių stalo, tiek kaip užkandis darbo metu, tiek kaip elegantiškas priedas prie sūrių lėkštės ar
humuso.
Šis receptas ypač patiks tiems, kurie vertina natūralius, be priedų gaminamus kepinius, ir mėgsta eksperimentuoti su rauginta tešla. Saulėgrąžų, sezamo bei kanapių sėklos čia ne tik suteikia skonio, bet ir sukuria malonią, traškią tekstūrą, kuri kiekvieną kąsnį paverčia malonumu. Be to, tai puikus būdas sunaudoti likusį raugą, jei kepate duoną namuose – šiems krekeriams naudojamas nepamaitintas raugas, tiesiai iš šaldytuvo.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nepamaitintą raugą galima keisti aktyviu raugu, tačiau tuomet reikia trumpinti brandinimo laiką ir stebėti tešlos rūgštingumą.
- Viso grūdo kvietinius miltus galima pakeisti speltos, ruginių arba avižinių miltų mišiniu.
- Saulėgrąžų sėklas galima keisti moliūgų sėklomis ar smulkintais graikiniais riešutais.
- Sezamo sėklos gali būti keičiamos linų sėmenimis ar aguonomis.
- Lukštentas kanapių sėklas galima pakeisti chia sėklomis arba smulkintomis migdolų drožlėmis.
- Alyvuogių aliejų galima keisti švelniu rapsų aliejumi ar sezamų aliejumi švelnesniam skoniui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tešlą galima pasiruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų – kuo ilgiau bręsta, tuo ryškesnis skonis.
- Iškočiojus tarp dviejų kepimo popieriaus lapų išvengiama tešlos prilipimo prie kočėlo.
- Jeigu norite dar traškesnių kraštų – prieš kepant truputį padžiovinkite tešlą be uždengimo kambario temperatūroje.
- Jei norisi papildomo skonio, paviršių galima pabarstyti džiovintais raudonėliais ar česnako granulėmis.
- Krekerius galima laikyti sandariame inde iki savaitės – jie išliks traškūs ir kvapnūs.
Atsiliepimai