Makaronai su vištiena, grybais (pievagrybiais), špinatais ir grietinėle

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Makaronai su vištiena, grybais (pievagrybiais), špinatais ir grietinėle
Makaronai su vištiena, grybais (aš renkuosi pievagrybius) ir špinatais grietinėlės padaže - fantastiškas patiekalas šeimos pietums arba vakarienei. Skanus iki pirštų apsilaižymo. Kiekvieną kartą valgydama šių makaronų dar nepabaigus vienos lėkštės, galvoju jau antrą ir visada pakartoju porciją. Jau spėjau pastebėti, kad tą patį daro ir vyras, o tai didelis pagyrimas! Bet tuo pačiu tenka "pakovoti" dėl paskutinių kelių šaukštų, kam jie atiteks. 

Gamindama šį patiekalą špinatų kiekio įprastai neskaičiuoju, dedu, kiek turiu ir telpa. Pievagrybius įprastai renkuosi ruduosius, nes juos labiausiai su šeima mėgstame, bet. tinka ir įprasti balti.

Rūkyta paprika - šiame makaronų patiekale yra būtina. Suteiks itin gerą skonį. Manau tai viena iš pagrindinių patiekalo sėkmių! Išimti galite (kaip ir bet ką), bet tikrai nerekomenduoju.

Taip pat, aš dažniausiai gamindama renkuosi Fettuccine makaronus, bet tinka ir kiti Jūsų pamėgti. 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 450 gramų
    • druska
    • pipirai
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: trupučio
    • česnakas: 2 skiltelių (smulkintų)
    • svogūnai: 1 (mažo ir smulkinto)
    • porai: 1 (mažo ir supjaustyto griežinėliais)
    • rudieji pievagrybiai: 400 gramų (supjaustyti griežinėliais)
    • sviestas: 2 šaukštų
    • vištienos sultinys: 0,5 puodelio (1 puodelis – 250 ml)
    • grietinėlė: 1 puodelio
    • šviežios smulkintos petražolės: 2 šaukštų
    • smulkinti špinatai: poros didelių saujų
    • itališki makaronai "Fettuccine": 250 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos krūtinėles ištriname su druska, pipirais bei su rūkyta paprika.
  2. 2. Tuomet alyvuogių aliejų įkaitiname keptuvėje.
  3. 3. Jame apkepame vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrus. Išimame iš keptuvės, sudedame į lėkštę bei leidžiame šiek tiek atvėsti. Kai pravės, supjaustome nedideliais gabalėliais.
  4. 4. Tada į verdantį pasūdytą vandenį dedame virti makaronus. Verdame, kaip nurodyta ant makaronų pakuotės. Kai išvirs, nukošiame.
  5. 5. Po to į keptuvę dedame sviestą, porus, svogūnus bei kepiname, kol suminkštės. Sudedame česnaką bei grybus. Kepiname dar maždaug 5 minutes.
  6. 6. Tada į keptuvę supilame sultinį, sudedame supjaustytą vištieną, verdame maždaug 4–5 minutes.
  7. 7. Pilame grietinėlę, išmaišome, užverdame. Sudedame špinatus, porą minučių paverdame.
  8. 8. Po to sudedame virtus makaronus bei petražoles. Išmaišome bei tiekiame. Skanaujame!
  9. 9. Patarimai: Porą galite pakeisti svogūnu, tačiau skaniau, kai dedamas ir poras. Vietoje sultinio galima naudoti baltąjį vyną arba tiesiog vandenį.
Makaronai su vištiena, grybais (pievagrybiais), špinatais ir grietinėle

Laura

Nerealiai skaniai gavosi! Įtraukiu į savo receptų knygelę! :)))
Atsakyti
Makaronai su daržovėmis ir sūriu
(1)
Makaronai su maltos mėsos padažu
(3)
Kreminiai pilno grūdo makaronai su tunu
(1)
Udon makaronai su vištiena
(1)
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
(1)