Vištienos ir kalafiorų kotletai

2024-11-11 Autorius Raudona virtuvė

Vištienos ir kalafiorų kotletai
Šie kalafiorų ir vištienos kotletukai – lengvas ir maistingas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Juose derinasi subtilus kalafioro skonis su sultinga vištiena, o traški išorė prideda tekstūros. Kotletukai yra lengvai virškinami, turi mažai angliavandenių ir yra praturtinti daržovėmis. Juos lengva patiekti su įvairiais garnyrais, tokiais kaip šviežios salotos, bulvių košė ar ryžiai, todėl jie puikiai įsilies į įvairius patiekalų derinius.

Autorės komentaras - neskubėkite apversti kotletų. Gerai apkepkite vieną pusę kol susidarys plutelė, tuomet bus lengviau apversti. Miltų masei reikia, kadangi jie padeda ingredientams sukibti ir nebyrėti kepimo metu. Užmaišius masę reikėtų palaukti 10 min, tuomet miltai išbrinks ir labiau sujungs ingredientus, o tai padės jiems laikyti savo formą. 

Ingredientai

    • Kalafioras: 0,5 vnt.
    • Vištienos krūtinėlė: 1 vnt.
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Miltai: 3 valg. š.
    • Prieskoniai: mėgstami
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kalafiorą supjaustyti didesniais gabalėliais ir susmulkinti maisto smulkintuvu. Smulkinti iki trupinių, bet ne tyrės.
  2. 2. Vištienos krūtinėlę supjaustyti kuo mažesniais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
  3. 3. Prie vištienos dėti smulkinta kalafiorą, mušti kiaušinį, berti miltus, prieskonius ir druską. Gerai išmaišyti.
  4. 4. Suformuoti kotletukus. Formuoti nedidelius, taip lengviau iškeps ir nebyrės.
  5. 5. Kepti ant vidutinės kaitros keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  6. 6. Patiekti su mėgstamais garnyrais.
Vištienos ir kalafiorų kotletai