Autorius apie receptą
Kelis kartus, kai labai norėjom su šeima traškios vištienos užsisakinėjom jos iš vieno restorano. Patogu, atveža į namus ir tikrai skanu. Tiesiog imi, įmerki į mėgstamą padažą ir valgai. Bet paskutinį kartą ją vežė taip ilgai, kad ji atvėso ir buvo visiškai nebe traški. Tad nuo tos dienos sugalvojau, kad daugiau neužsakinėsiu, o susirasiu geriausią receptą ir gaminsiu pati. Tad po kelių eksperimentų pristatau itin patikusį variantą, kai blauzdelės yra pamarinuojamos grietinėlėje ir iškepamos keptuvėje. Traškios ir be galo skanios. Rekomenduoju!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje grietinėlės galima naudoti graikišką jogurtą arba kefyrą – tai suteiks vištienai šiek tiek rūgštesnį skonį.
- Jei neturite sausų pusryčių "Kellogg's", galite naudoti bet kokius traškius kukurūzų dribsnius arba netgi sutrupintus krekerių ar duonos džiūvėsėlius.
- Prieskonių mišinį galite papildyti čiobreliais, rozmarinais arba kario prieskoniais, jei mėgstate kitokį skonį.
- Vietoje japoniško vasabio su sezamu galite naudoti tik sezamo sėklas arba garstyčių miltelius sumaišytus su medumi.
- Vietoje vištienos blauzdelių tinka naudoti ir vištienos sparnelius arba krūtinėlę, supjaustytą nedideliais gabalėliais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad paruoštumėte tobulas traškias vištienos blauzdeles, verta atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
- Prieš marinuodami vištieną, būtinai ją gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad geriau prikiptų marinatas.
- Marinuokite vištieną mažiausiai 1-2 valandas, bet jei turite laiko, palikite per naktį šaldytuve – taip mėsa bus dar skanesnė ir minkštesnė.
- Aliejaus temperatūra kepant turi būti apie 170-180°C. Jei neturite termometro, įmeskite mažą gabalėlį duonos – jei jis apskrunda per 60 sekundžių, temperatūra tinkama.
- Nekepkite per daug vištienos vienu metu, nes sumažės aliejaus temperatūra ir vištiena nebus tokia traški.
- Iškeptas blauzdeles dėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Atsiliepimai
Monika
Atsakyti