Traškios vištienos blauzdelės amerikietiškai, marinuotos grietinėleje

Autorius apie receptą

Kelis kartus, kai labai norėjom su šeima traškios vištienos užsisakinėjom jos iš vieno restorano. Patogu, atveža į namus ir tikrai skanu. Tiesiog imi, įmerki į mėgstamą padažą ir valgai. Bet paskutinį kartą ją vežė taip ilgai, kad ji atvėso ir buvo visiškai nebe traški. Tad nuo tos dienos sugalvojau, kad daugiau neužsakinėsiu, o susirasiu geriausią receptą ir gaminsiu pati. Tad po kelių eksperimentų pristatau itin patikusį variantą, kai blauzdelės yra pamarinuojamos grietinėlėje ir iškepamos keptuvėje. Traškios ir be galo skanios. Rekomenduoju!
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje grietinėlės galima naudoti graikišką jogurtą arba kefyrą – tai suteiks vištienai šiek tiek rūgštesnį skonį.
  • Jei neturite sausų pusryčių "Kellogg's", galite naudoti bet kokius traškius kukurūzų dribsnius arba netgi sutrupintus krekerių ar duonos džiūvėsėlius.
  • Prieskonių mišinį galite papildyti čiobreliais, rozmarinais arba kario prieskoniais, jei mėgstate kitokį skonį.
  • Vietoje japoniško vasabio su sezamu galite naudoti tik sezamo sėklas arba garstyčių miltelius sumaišytus su medumi.
  • Vietoje vištienos blauzdelių tinka naudoti ir vištienos sparnelius arba krūtinėlę, supjaustytą nedideliais gabalėliais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Kad paruoštumėte tobulas traškias vištienos blauzdeles, verta atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
 
  • Prieš marinuodami vištieną, būtinai ją gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad geriau prikiptų marinatas.
  • Marinuokite vištieną mažiausiai 1-2 valandas, bet jei turite laiko, palikite per naktį šaldytuve – taip mėsa bus dar skanesnė ir minkštesnė.
  • Aliejaus temperatūra kepant turi būti apie 170-180°C. Jei neturite termometro, įmeskite mažą gabalėlį duonos – jei jis apskrunda per 60 sekundžių, temperatūra tinkama.
  • Nekepkite per daug vištienos vienu metu, nes sumažės aliejaus temperatūra ir vištiena nebus tokia traški.
  • Iškeptas blauzdeles dėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: ~13
    • aliejus: 1 litro (virimui/kepimui)
    Marinatui:
    • grietinėlė: ~200 mililitrų (naudota 10%, tinka ir riebesnė)
    • česnakų milteliai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • malti pipirai: 0,5 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
    • saldžiosios paprikos milteliai: 0,5 valgomojo šaukšto
    • japoniškas vasabis su sezamu: 1 valgomojo šaukšto
    Paniruotei:
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • sausi pusryčiai (buvo naudojami "Kellogg's")

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplaukite bei nusausinkite vištienos blauzdeles.
  2. 2. Sudėkite į marinavimui skirtą indą, užpilkite su grietinėle bei sudėkite marinavimui skirtus ingredientus. Viską gerai išmaišykite bei padėkite maždaug 1-2 valandoms marinuotis.
  3. 3. Kai jau vištienos blauzdelės išsimarinuoja, ruoškite pairuotę. Kiaušinius gerai išplakite. Į plakinį įpilkite kokius 7-8 šaukštus grietinėlės marinato, kuriame marinavosi vištiena. Viską gerai išplakite.
  4. 4. Tuomet sausus pusryčius sutrupinkite. Aš pati tai dariau tiesiog suspausdama rankoje. Pasiruoškite miltus.
  5. 5. Aš neturiu "fritiūrinės", todėl šiam patiekalui naudoju gilią keptuvę. Į ją supyliau visą aliejų (jei trūksta, įpilame dar, nes kepdamos blauzdelės privalo būti apsemtos) ir užkaitinau iki virimo.
  6. 6. Vištienos blauzdeles, apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje bei susmulkintuose sausuose pusryčiuose. Dėkite į virimui/kepimui skirtą indą. Kepkite, tol kol dailiai apskrus viena pusė, po to apverskite kita puse bei kepkite iki gražaus apskrudimo.
  7. 7. Blauzdelių į keptuvę dedame tiek, kad jos nebūtų viena ant kitos, o viena šalia kitos.
  8. 8. Išėmę dėkite ant virtuvinio rankšluostėlio, kad nusivarvėtų.
  9. 9. Valgykite su mėgiamais padažiukais... labai gardu ir be jų. Skanaus!

Atsiliepimai

Monika

Geriausias iki šiol mėgintas traškios vištienos receptas. Be galo skanu!
Atsakyti
Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis
(1)
Kebabas pitoje su vištiena
(2)
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu
(4)
Vištienos apkepas su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzais
(2)