Vištienos terinas

2020-04-16 Autorius Bake in Heels

Vištienos terinas
Šis terinas yra puikus užkandis, o ir labai patogu jį ruošti, nes gaminamas jis iš anksto.

Mano pastabos – kitą kartą gamindama naudočiau perpus mažiau džiovintų abrikosų, nes kepinys gaunasi man kiek per saldus.

Ingredientai

    • džiovinti abrikosai: 75 gramų (kitą kartą naudočiau tik 40 gramų)
    • plonai pjaustyta rūkyta kiauliena: 250 gramų
    • malta vištienos krūtinėlė: 350 gramų
    • malta liesa kiauliena: 350 gramų
    • kiaušiniai: 1 (paplakto)
    • gliaudytos pistacijos: 100 gramų
    • citrinos tarkuotos žievelės: iš 1 vieneto
    • druska
    • pipirai
    • kapotos pistacijos: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Abrikosus supjaustome plonomis juostelėmis ir atidedame į šalį.
  3. 3. Imame pailgą skardelę ir ją ištiesiame plonomis kiaulienos juostelėmis, paliekame bent po 2 centimetrus juostelių kabėti ant formos kraštų.
  4. 4. Dubenyje sumaišome abiejų rūšių maltą mėsą ir kiaušinį. Suberiame pistacijas, abrikosus, citrinos žievelę, įberiame druskos ir pipirų bei gerai viską išmaišome.
  5. 5. Dedame masę į kepimo formą ir užlenkiame kabančias kiaulienos juosteles link centro.
  6. 6. Uždengiame formą kepimo folija.
  7. 7. Kepame vandens vonelėje (kepimo formą įstatome į kitą didesnę kepimo formą, į kurią įpilame kelis centimetrus verdančio vandens) apie 1,5 valandos.
  8. 8. Išimame iš orkaitės ir atvėsiname iki kambario temperatūros, ant viršaus uždedame kokį svorį (pavyzdžiui nedidelį stiklainį su vandeniu ar panašiai). Aš taip palikau šaldytuve per naktį.
  9. 9. Išimame teriną iš formos, užberiame smulkintų pistacijų ir tiekiame. Skanaus!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Kiniška vištiena Guo Bao
(18)
Vištienos kepsneliai su kiaulienos šonine
(5)