Makaronai su vištiena ir shiitake grybais

2024-11-30 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais – tai gardus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis derinys sujungia Azijos virtuvės subtilumą su europietiškais skoniais, suteikdamas unikalią skonio patirtį. Shiitake grybai, žinomi dėl savo aromato ir naudingų savybių, kartu su sultinga vištiena ir makaronais sukuria harmoniją lėkštėje.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Shiitake grybai (150 g): galite pakeisti rudaisiais pievagrybiais arba portobello grybais.
  • Vištienos krūtinėlė (1 vnt): tinka vištienos šlaunelės arba kalakutienos filė.
  • Sojos padažas (3 šaukštai): galima naudoti tamari padažą arba mažiau druskos turintį sojos padažą.
  • Hoisin padažas (1 šaukštas): keiskite saldžiarūgščiu padažu arba terijakio padažu.
  • Ryžių actas (15 ml): tinka obuolių sidro actas arba baltojo vyno actas.
  • Alyvuogių aliejus (1,5 arbatinio šaukštelio): galite naudoti rapsų arba saulėgrąžų aliejų.
  • Sezamo aliejus (0,5 šaukšto): keiskite skrudintų sezamų aliejumi arba žemės riešutų aliejumi.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Makaronų pasirinkimas: nors recepte naudojami spagečiai, galite rinktis ryžių makaronus, soba arba udon makaronus, kad suteiktumėte patiekalui autentiškesnį Azijos virtuvės skonį.
  • Daržovių papildymas: norėdami praturtinti patiekalą, pridėkite morkų, brokolių ar paprikų. Tai suteiks spalvų ir papildomų maistinių medžiagų.
  • Marinavimas: prieš kepdami, vištieną galite pamarinuoti sojos padaže su česnaku ir imbieru. Tai suteiks mėsai intensyvesnį skonį.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 1800 kcal
  • Vienoje porcijoje (4 porcijos): apie 450 kcal

Ingredientai

    • druska: penktadalio arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: penktadalio arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnų laiškai: 5 gramų
    • sojos padažas: 3 šaukštų
    • sezamo aliejus: 0,5 šaukšto
    • Shiitake grybai: 150 gramų
    • ryzių actas: 15 mililitrų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • vištienos krūtinėlės: 1
    • džiovintos aitriosios paprikos: dešimtadalio arbatinio šaukštelio
    • makaronai (spaghetti): 300 gramų
    • hoisin padažas: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus iki al dente būsenos.
  2. 2. Nedideliame dubenyje sumaišykite ryžių actą, hoisin padažą, sojos padažą, tarkuotą imbierą, smulkintą česnaką ir sezamo aliejų, kol gausite vienalytį padažą.
  3. 3. Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais, kad jie greičiau iškeptų ir geriau sugertų padažą.
  4. 4. Shiitake grybus nuvalykite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies.
  6. 6. Įdėkite vištienos gabalėlius į keptuvę, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, kol mėsa taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
  7. 7. Pridėkite supjaustytus grybus į keptuvę su vištiena ir kepkite apie 1 minutę, kol jie suminkštės ir išskirs aromatą.
  8. 8. Supilkite paruoštą padažą į keptuvę, gerai išmaišykite ir kepkite dar apie 3 minutes, kol padažas sutirštės ir visi ingredientai pasidengs juo.
  9. 9. Patiekite makaronus lėkštėse, ant viršaus uždėkite vištienos ir grybų mišinį, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!
  10. 10. Santrauka: Šis makaronų su vištiena ir shiitake grybais receptas – tai gardi ir maistinga vakarienė, kuri patiks visai šeimai. Šiltas padažas, minkšta vištiena ir kvapnūs grybai sukuria tobulą skonio balansą. Receptas lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir puikiai dera su įvairiomis daržovėmis.
Salotos su iceberg salotomis ir vištienos file
(1)
Mini taco tubs - kukurūzų geldelės su vištiena ir daržovėmis
(3)