Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu

2025-03-08 Autorius oSkanu.lt

Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu
Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – tai neįtikėtinai skanus ir sotus patiekalas, kuris papuoš bet kurios šeimos vakarienės stalą. Švelnus, sultingas vištienos filė, apkeptas traškioje plutelėje, puikiai dera su kreminiu pievagrybių padažu, kuris suteikia patiekalui sodrų, žemišką skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Vištienos filė galima pakeisti kalakutienos file arba net kiaulienos nugarinės gabaliukais. Jei neturite pievagrybių, galite naudoti voveraites ar kitus miško grybus, o tai suteiks patiekalui dar sodresni skonį. Lydytą sūrelį galima pakeisti kreminio sūrio gabaliuku arba maskarponės sūriu. Vietoje grietinėlės padaže galima naudoti kokosų pieną arba graikiško jogurto ir pieno mišinį, jei norite lengvesnio varianto. Džiūvėsėlius galima pakeisti maltais riešutais arba sezamo sėklomis traškesnei plutelei. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausia vištienos filė gabalėlius plonai supjaustyti ir šiek tiek pamušti mėsos muštuku – taip mėsa bus minkštesnė ir greičiau iškeps. Kepant vištieną, svarbu neperkepti, kad ji neišdžiūtų – vidutinė temperatūra ir ne per ilgas kepimo laikas padės išlaikyti mėsos sultingumą. Pievagrybių padažą gaminkite jau tuomet, kai vištiena beveik iškepusi, kad padažas išliktų šiltas ir nepersivirintų. Grybams kepti naudokite sviestą – jis suteikia ypatingą aromatą. Prieš patiekdami, leiskite vištienai keletą minučių "pailsėti", taip sultys pasiskirstys tolygiai. 

Ingredientai

    • Vištienos filė: 800 g 
    • Miltai: 100 g 
    • Kiaušiniai: 2 vienetai 
    • Džiūvėsėliai: 150 g 
    • Druska: pagal skonį 
    • 5 rūšių pipirai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Lydytas sūrelis (skirtas sumuštiniams): 2 vienetai 
    • Pievagrybiai: 300 g 
    • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio 
    • Sviestas: 50 g 
    • Aliejus: 3 valgomieji šaukštai 
    • Muskato riešutas: žiupsnelis 
    • Grietinėlė: 200 ml 
    • Morkos: 2 vidutinio dydžio 
    • Česnakas: 3 skiltelės 
    • Žalios salotos: pagal poreikį 
    • Kitos daržovės: pagal poreikį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma, vištienos filė reikia supjaustyti plonais gabalėliais ir šiek tiek pamušti mėsos muštuku.
  2. 2. Tuomet pagardiname mėsą druska ir 5 rūšių pipirais, lengvai įtriname prieskonius.
  3. 3. Paruoškite tris dubenėlius: viename įberkite miltus, kitame išplakite kiaušinius, o trečiame suberkite džiūvėsėlius.
  4. 4. Po to imkite kiekvieną vištienos gabalėlį ir paeiliui apvoliokite miltuose, pamerkite į kiaušinio plakinį ir galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
  5. 5. Dabar įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite paruoštus vištienos gabalėlius.
  6. 6. Kepkite vištieną vidutiniame karštyje po 4-5 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  7. 7. Kepimo pabaigoje ant kiekvieno vištienos gabalėlio uždėsite po gabaliuką lydyto sūrelio, leiskite jam ištirpti.
  8. 8. Tuo metu pradėsite ruošti padažą: smulkiai supjaustykite pievagrybius ir svogūną.
  9. 9. Keptuvėje ištirpinsite sviesto gabaliukus, įpilsite šlakelį aliejaus ir sudėsite svogūnus.
  10. 10. Kai svogūnai tapę permatomi, suberkite pievagrybius ir kepkite, kol jie suminkštės.
  11. 11. Pabarstykite druska, pipirais ir įtarkuokite labai nedaug muskato riešuto.
  12. 12. Kai grybai bus minkšti, įpilkite grietinėlę ir maišydami pakaitinkite dar 2-3 minutes.
  13. 13. Paruoškite salotas – sutarkuokite morkas, sudėkite žalias salotas ar kitas turimas daržoves.
  14. 14. Atskiroje keptuvėje įkaitinkite aliejų (tiek, kiek turite tarkuotų morkų) ir sudėkite smulkintą česnaką.
  15. 15. Pakepinkite česnaką apie minutę, svarbiausia neprideginti, kad išsiskirtų aromatas.
  16. 16. Karštą aliejų su česnaku užpilkite ant morkų, įberkite šiek tiek druskos ir gerai išmaišykite.
  17. 17. Jei salotos atrodys sausos, įpilkite dar šiek tiek aliejaus.
  18. 18. Patiekite vištienos kepsnius, užpilkite pievagrybių padažu ir šalia dėkite paruoštas salotas.

Atsakinėjama į Komentarą

Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
(2)