Traški vištiena kazane - traškūs vištienos sparneliai

2021-12-24 Autorius VBlog

Traški vištiena kazane - traškūs vištienos sparneliai
Ar yra galimybių pagaminti traškią vištieną kazane tarsi KFC, net nežino pulkininko Sanderso paslapties? Tikras KFC vištienos receptas yra laikomas paslaptyje jau daug metų. Bet viskas, kas skanu, yra be galo paprasta, ir iškepti apetitą keliančius vištienos sparnelius nebus sunku net gamtoje. Šį kartą su Jumis pasidalinsiu patikrintu ir mano paties labai dažnai gaminamu traškių sparnelių receptu.

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: ~2,5 kilogramo
    • saulėgrąžų aliejus: 1,5 litro
    • miltai
    • bulvių krakmolas
    • paprasti kukurūzų dribsniai (nesaldūs)
    • druska
    • pipirai
    • malta paprika
    • malti aštrieji pipirai
    • provanso žolelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių reikia pasiruošti vištų sparnelius.
  2. 2. Supjaustykite visus sparnelius į 3 dalis, kaip nuotraukoje. Sparnelių galiukus atidėkite, jie mums nebus reikalingi.
  3. 3. Paruoškite pirmą paniruotę. Dėkite 5 didelius šaukštus miltų, 2 didelius šaukštus krakmolo. Prieskonius dėkite pagal savo skonį, bet jų turėtų būti nemažai.
  4. 4. Išmaišykite gerai viską.
  5. 5. Pilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Turite gauti tokią tirštą tešlos pavidalo masę.
  6. 6. Panardinkite į paruoštą paniruotę vištienos sparnelius ir gerai išmaišykite. Palikite marinuotis mažiausiai 3 valandas.
  7. 7. Po to paruoškite antrą paniruotę. Į sausą dubenį berkite kukurūzų dribsnius.
  8. 8. Sutraiškykite juos grūstuvu, bet ne iki miltelių pavidalo.
  9. 9. Berkite miltų tokį pat kiekį kiek yra dribsnių ir taip pat vieną arbatinį šaukštelį druskos. Išmaišykite.
  10. 10. Paskui ištraukiame vištienos sparnelių dalį iš pirmos paniruotės ir apvoliokite antroje. Apvoliotą sparnelių dalį sudėkite ant padėklo ir kartokite su likusiais. Proceso eigoje gali pritrūkti antros paniruotės, tai papildomai pasidarykite, jei tik atsiranda poreikis.
  11. 11. Vištienos sparneliai jau suruošti gruzdinimui, nusiplaukite rankas ir eikite užkurti pečių kazanui.
  12. 12. Pilkite į kazaną maždaug 1,5-2 litrus aliejaus ir jį gerai įkaitinkite.
  13. 13. Įkaitus aliejui dėkite porciją vištienos sparnelių ir gruzdinkite maždaug 5-6 minutes.
  14. 14. Po 5-6 minučių išgaudykite vištienos sparnelius ir dėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą indą. Gruzdinkite likusius sparnelius.
  15. 15. Štai ir viskas. Itin traškūs ir nerealiai skanūs vištienos sparneliai paruošti. Patiekite su mėgstamu garnyru ir/ar padažais. Skanaukite!
Troškinta indiška vištiena Tikka Masala su grietinėle
(6)
Vištienos krūtinėlės suktinukai su rikotos varške ir špinatais
(4)
Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiąja bulve ir cukinija
(2)