Žemaičių blynai su vištiena ir pievagrybiais pagal Beatą

2023-06-15 Autorius oSkanu.lt

Žemaičių blynai su vištiena ir pievagrybiais pagal Beatą
Štai koks fantastiškas savaitgalio projektas buvo pas mane virtuvėje - tobuli žemaičių blynai su vištiena ir pievagrybiais! Pripažinkite, kad tikrai nedažnai namuose pasigaminate naminius žemaičių blynus, o visai be reikalo. Šie blyneliai tobulo gerumo - minkšta, bet lengvai suvaldoma tešla ir labai skanus, aromatingas vištienos įdaras. Jeigu dar niekada nemėginote patys pasigaminti žemaičių, tai priimkite tai tarsi ženklą, kad pagaliau jau laikas įsidrąsinti ir pradėti imtis gamybos! Rekomenduoju šį receptą, kuris niekada dar nėra nuvylęs!

Ingredientai

    • virtos bulvės: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: ~100-150 gramų
    • vištienos šlaunelės: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • porai: 0,5
    • pievagrybiai: 6
    • moliūgas: 0,5 nedidelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • juodieji pipirai
    • čiobrelių lapeliai: 1 saujos
    • maltas muskato riešutas: šiek tiek
    • džiūvėsėliai (blynų apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite bulves ir jas atvėsinkite.
  2. 2. Tada keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną.
  3. 3. Ten pat suberkite ir pusžiedžiais supjaustytą porą, susmulkintus pievagrybius ir maišydami kepkite, kol švelniai apskrunda ir suminkštėja.
  4. 4. Nedideliais gabaliukais supjaustykite vištienos šlauneles, dėkite jas į keptuvę prie daržovių.
  5. 5. Per tą laiką, kol vištiena kepa, stambia burokine tarka sutarkuokite pusę nedidelio moliūgo. Sudėkite viską į keptuvę, pagardinkite druska, uždenkite dangčiu ir kaitinkite, kol vištiena iškeps, o moliūgai suminkštės.
  6. 6. Pačioje pabaigoje įtarkuokite česnako skiltelę ir šiek tiek muskato riešuto, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, druska ir čiobreliais.
  7. 7. Įdarą sumalkite elektriniu trintuvu arba sumalkite mėsmale iki rupios, bet vientisos masės.
  8. 8. Išimkite ir palikite trumpam atvėsti.
  9. 9. Gaminkite žemaičių blynų tešlą: Dirbant su virtomis bulvėmis itin svarbu tešlos nepermaišyti, su ja ilgai nežaisti ir judinti tik tiek, kiek yra būtina, kad įsimaišytų miltai. Mėsmale ar bulvių trintuve sumalkite bulves.
  10. 10. Į jas įmuškite kiaušinį, berkite druskos, išmaišykite. Berkite miltų ir dar kartą lengvai išmaišykite, kol beveik visi miltai įsimaišys (keletas nedidelių gumuliukų gali likti, svarbiausia tešlos nepermaišyti).
  11. 11. Formuokite blynelius: Delnus lengvai patepkite aliejumi.
  12. 12. Imkite saujelę bulvių tešlos masės ir ją išploninkite per visą delną. Į viduriuką dėkite įdaro ir ant viršaus dėkite antrą tešlos blynelį, kraštelius užspauskite, suklijuokite ir suformuokite gražų nedidelį žemaičių blyną.
  13. 13. Patarimas: Jeigu norisi, galima jį apvolioti džiūvėsėliuose - iškepęs jis bus labai traškus.
  14. 14. Žemaičių blynų kepimas: Blynelius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio lydyto sviesto arba aliejaus. Nekepkite pernelyg kaitriai, kad nesudegtų. Viena pusė kepa maždaug 3-4 minutes.
  15. 15. Patiekite su skaniąja lietuviška grietine ir lepinkitės!

Atsakinėjama į Komentarą

Mieliniai blynai su kefyru
(1)
Cukinijų blyneliai
(3)