Autorius apie receptą
Štai koks fantastiškas savaitgalio projektas buvo pas mane virtuvėje - tobuli žemaičių blynai su vištiena ir pievagrybiais! Pripažinkite, kad tikrai nedažnai namuose pasigaminate naminius žemaičių blynus, o visai be reikalo. Šie blyneliai tobulo gerumo - minkšta, bet lengvai suvaldoma tešla ir labai skanus, aromatingas vištienos įdaras. Jeigu dar niekada nemėginote patys pasigaminti žemaičių, tai priimkite tai tarsi ženklą, kad pagaliau jau laikas įsidrąsinti ir pradėti imtis gamybos! Rekomenduoju šį receptą, kuris niekada dar nėra nuvylęs!
Galimos ingredientų alternatyvo
- Virtos bulvės: galima keisti virtomis saldžiosiomis bulvėmis, kurios suteiks saldesnio poskonio ir ryškesnės spalvos tešlai.
- Vištienos šlaunelės: puikiai tiks ir malta kalakutiena arba virtos, smulkintos vištienos krūtinėlės gabaliukai.
- Pievagrybiai: galima keisti rudaisiais pievagrybiais (portobello) arba voveraitėmis.
- Moliūgas: vietoje jo galima naudoti tarkuotą cukiniją, morkas arba saldžiąją papriką.
- Česnakas: jei nemėgstate česnako, jį galima pakeisti smulkintu laiškiniu česnaku ar švelnesniais svogūnų laiškais.
- Čiobrelių lapeliai: galima naudoti džiovintą raudonėlį, mairūną ar petražoles.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Bulves virkite su lupenomis – taip jos išlaikys mažiau drėgmės, o tešla bus tvirtesnė.
- Naudokite kuo sausesnį moliūgą – vandeningas gali atskiesti įdarą ir jis taps per minkštas.
- Formuojant blynus, rankas vis patepkite aliejumi – tešla nelips ir bus lengviau formuoti.
- Jei norite traškesnės plutelės – blynus apvoliokite džiūvėsėliuose prieš kepdami.
- Blynai skaniausi švieži, bet taip pat gali būti pašildyti orkaitėje kitą dieną.
Atsiliepimai