Šios vištienos su medumi skonis tiesiog pasakiškas. Kai valgai ir vis dar neužtenka - tikrai pavojinga, nes labai lengvai gali persivalgyti. Vos daugiau nei 30 minučių ir patiekalas paruoštas. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek ir ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo artimuosius ar svečius. Patiekalo paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, tačiau rezultatas pranoks visus lūkesčius!
Galimos ingredientų alternatyvos
Vištienos filė galima pakeisti kalakutienos file arba kiaulienos nugarinės gabaliukais. Sezamo aliejų galima pakeisti riešutų arba paprastu alyvuogių aliejumi. Vietoje maltos džiūvėsėlių galite naudoti kukurūzų dribsnius, susmulkintus ir pasūdytus, arba panko džiūvėsėlius, kurie suteiks dar traškesnę tekstūrą. Jei neturite balto vyno acto, galite naudoti obuolių actą arba citrinų sultis. Rudą cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu. Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu arba kviečių miltais, tačiau reikės koreguoti kiekį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami užtikrinti, kad vištienos gabalėliai būtų ypač traškūs, prieš apvoliojant juos džiūvėsėliuose, galite apvolioti kiaušinio plakinyje. Padažą gaminkite tik tuomet, kai vištiena jau beveik iškepusi, nes ilgai stovėdamas jis gali per daug sutirštėti. Jei mėgstate aštresnį skonį, galite padidinti aštraus pomidorų padažo kiekį arba įdėti smulkintų čili pipirų. Vištienos gabalėliai turėtų būti maždaug vienodo dydžio, kad jie iškeptų tolygiai. Patiekalą rekomenduojama valgyti iškart pagaminus, nes ilgai stovėdami vištienos gabalėliai gali prarasti savo traškumą.
Atsakinėjama į Komentarą