Vištienos gabalėliai su medaus padažu

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Vištienos gabalėliai su medaus padažu
Šios vištienos su medumi skonis tiesiog pasakiškas. Kai valgai ir vis dar neužtenka - tikrai pavojinga, nes labai lengvai gali persivalgyti. Vos daugiau nei 30 minučių ir patiekalas paruoštas. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek ir ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo artimuosius ar svečius. Patiekalo paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, tačiau rezultatas pranoks visus lūkesčius! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Vištienos filė galima pakeisti kalakutienos file arba kiaulienos nugarinės gabaliukais. Sezamo aliejų galima pakeisti riešutų arba paprastu alyvuogių aliejumi. Vietoje maltos džiūvėsėlių galite naudoti kukurūzų dribsnius, susmulkintus ir pasūdytus, arba panko džiūvėsėlius, kurie suteiks dar traškesnę tekstūrą. Jei neturite balto vyno acto, galite naudoti obuolių actą arba citrinų sultis. Rudą cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu. Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu arba kviečių miltais, tačiau reikės koreguoti kiekį. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norėdami užtikrinti, kad vištienos gabalėliai būtų ypač traškūs, prieš apvoliojant juos džiūvėsėliuose, galite apvolioti kiaušinio plakinyje. Padažą gaminkite tik tuomet, kai vištiena jau beveik iškepusi, nes ilgai stovėdamas jis gali per daug sutirštėti. Jei mėgstate aštresnį skonį, galite padidinti aštraus pomidorų padažo kiekį arba įdėti smulkintų čili pipirų. Vištienos gabalėliai turėtų būti maždaug vienodo dydžio, kad jie iškeptų tolygiai. Patiekalą rekomenduojama valgyti iškart pagaminus, nes ilgai stovėdami vištienos gabalėliai gali prarasti savo traškumą. 

Ingredientai

    Medaus padažui:
    • sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto (arba alyvuogių aliejus)
    • česnakai: 2 skiltelių
    • šviežias imbieras: 1 arbatinio šaukštelio (tarkuoto)
    • aštrus pomidorų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • vištienos sultinys: 125 mililitrų (arba vanduo)
    • sojų padažas: 80 mililitrų
    • medus: 80 mililitrų
    • baltas vyno actas: 60 mililitrų (6%)
    • rudasis cukrus: 60 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos filė supjaustome nedideliais vienodais gabaliukais.
  2. 2. Pagardiname su druska bei juodaisiais pipirais. Kiekvieną gabaliuką apvoliojame džiūvėsėliuose, sudedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi bei apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  3. 3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
  4. 4. Medaus padažas: Į prikaistuvį pilame aliejų, suberiame sutrintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, aštrų pomidorų padažą bei pakepiname keletą sekundžių. Tada pilame vištienos sultinį arba vandenį, sojų padažą, medų, actą, suberiame rudąjį cukrų, išmaišome bei palaukiame kol užvirs.
  5. 5. Atskirame dubenėlyje sumaišome kukurūzų krakmolą su vandeniu bei supilame į padažą. Dar truputėlį paverdame.
  6. 6. Vištienos gabaliukus sudedame į dubenį bei sumaišome su padažu. Užberiame sezamo sėklų bei svogūnų laiškų.
  7. 7. Patiekiame su virtais ryžiais bei idealiai čia tiko raudonosios paprikos (tiek žalios, tiek marinuotos).
  8. 8. Patarimas: Jei naudojate bulvių krakmolą, užteks jį sumaišyti nepilną šauktą su vandeniu. Pilame po truputį jo į padažą bei reguliuojame tirštumą. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Pica su vištiena, rūkyta šonine ir obuoliais
(2)
Plėšytos vištienos takai
(1)
Vištienos ir cukinijų pyragas
(1)