Perlinių kruopų risotto su vištos filė

2020-08-26 Autorius oSkanu.lt

Perlinių kruopų risotto su vištos filė
Iki pat patiekalo paragavimo, žiūrėjau į šį receptą ganėtinai skeptiškai, kaip į visiškai ekspermentinį, bet galiu tik pasakyti, kad rezultatas pranoko visus lūkesčius, tad dalinuosi su jumis nuostabiu risotto su vištiena.

Peletrūno žolė šiam patiekalui suteikia ypatingo skonio, todėl NEREKOMENDUOJU jos pakeisti krapais arba kitomis prieskoninėmis žolelėmis.

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • porai: 2 (supjaustyti riekelėmis; galima keisti baltu svogūnu)
    • česnakas: 2 galvučių (susmulkintų)
    • perlinės kruopos: 300 gramų
    • paruoštas vištienos sultinys: 1,25 litro
    • baltas vynas: 250 mililitrų
    • vištienos filė gabaliukai: 4 (tinka ir kulšelės ar kiti gabaliukai, bet nuriebalinti)
    • pievagrybiai: 200 gramų (susmulkinti)
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkintos šviežios petržolės: 1 saujelės
    • smulkintas šviežias peletrūnas: 1 saujelės
    • citrinos: 1 (nenuluptos)
    • smulkiai tarkuotas parmezano sūris: ~15 gramų (užbarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitintame alyvuogių aliejuje sudedame porus bei česnaką, apkepame maždaug 2-3 minutes, kol suminkštės.
  2. 2. Tuomet ant jų užpilame perlines kruopas ir pamaišydami apkepame maždaug 3 minutes.
  3. 3. Tada padidinus ugnį supilame vyną, kad apsemtų kruopas ir troškiname, dažnai pamaišydami.
  4. 4. Vynui įsigėrus į kruopas, pridedame pusė sultinio ir toliau kepame ant vidutinio stiprumo ugnies, pamaišydami ir atitinkamai pagal risotto tirštumą vis papildydami sultiniu.
  5. 5. Kitoje keptuvėje apkepame vištienos gabaliukus iš abiejų pusių, apkepame kartu su grybais, iki pilnai iškepa.
  6. 6. Ant keptuvėje paruošto risotto sudedame vištieną su grybais, grietinę ir dalį šviežių žolelių, viską išmaišome ir kartu pakaitiname.
  7. 7. Tada serviruojame į lėkštes, apiberdami šviežiai maltais pipirais ir susmulkintomis žolelėmis, taip pat pjaustytos citrinos dalimi.
  8. 8. Ant viršaus užberiame parmezano sūriu. Patiekiame ir skanaujame!
  9. risotto su vištiena ir sūriu
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)