Pačios tobuliausios salotos su vištiena, avokadu ir vyšniniais pomidoriukais

2019-11-05 Autorius Nekenčiu virtuvės

Pačios tobuliausios salotos su vištiena, avokadu ir vyšniniais pomidoriukais
Apie šias tobulas salotas su vištiena man papasakojo draugė, kai pas ją paragavau. Taip pat surašė ir ingredientus, tik nesurašė jų kiekių, tai juos susigalvojau pagal savo skonį. Sakyčiau, kad pavyko tiesiog super, tikrai labai skanu, nieko nekeisčiau gamindama antrą kartą (o tai jau nutiks labai greitai),

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė filė: 0,5 nedidelės (tinka ir kitokia kepta vištiena)
    • sojos padažas: 1 šaukštų
    • alyvų aliejus: 1 šaukšto (man labiausiai patinka iš stiklainio su saulėje džiovintais pomidorais)
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 1 šaukšto (galite keisti baltojo vyno actu)
    • džiovintas rozmarinas, čiobrelis, bazilikas
    • salotos: 1 pundelio/vazonėlio (aš naudoju "Aisbergo", bet galite ir kitas mėgstamas ar turimas namie)
    • gražgarstė (rukola): 2 saujelių (~30-40 gramų)
    • avokadai: 1 (patartina supjaustyta apšlakstyti citrinos sultimis, kad nejuoduotų)
    • vyšniniai pomidoriukai: 10
    • paskrudintos saulėgrąžų, sezamo, moliūgų sėklos, kedro riešutai: po 1-2 šaukštų (galima dėti pasirinktinai)
    • medus: 2 šaukštų
    • garstyčios: 1-2 arbatinių šaukštelių (naudoju "Dižono" grūdėtąsias)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlės filė supjaustome nemažais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet sojos padažą, aliejų bei citrinos sultis sumaišome su prieskoniais ir, užliejusios ant vištienos, gerai išmaišome.
  3. 3. Leidžiame pasimarinuoti, kol bus daromi visi kiti žingsniai.
  4. 4. Tada salotas suplėšome į lėkštę. Ant jų krauname gražgarstes.
  5. 5. Avokadą supjaustome nedideliais gabaliukais, vyšninius pomidoriukus - pusiau. Visa tai išdėliojame ant salotų.
  6. 6. Pasimarinavusią vištieną suverčiame į įkaitintą keptuvę (galite su visu marinatu) ir iškepame.
  7. 7. Šiek tiek atvėsiname, supjaustome nedideliais gabaliukais ir išdėliojame ant salotų.
  8. 8. Barstome sausoje keptuvėje paskrudintas sėklas.
  9. 9. Medų (jeigu kietas - pakaitiname 20 sekundžių mikrobangėje arba ant vandens vonelės) sumaišome su garstyčiomis bei užpilame ant salotų. Patiekiame ir skanaujame!
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)