Mano šeimoje sumuštiniai su paštetu yra tikrai mėgstami, bet iki šiol visada valgydavome tik pirktinį. Jau senokai norėjau išmėginti pasigaminti naminį vištienos kepenėlių paštetą. Receptą radau Beatos knygoje ir nutariau išmėginti. Paštetas itin lengvai paruošiamas, kas mane labai nustebino, ir skonis gavosi nuostabus. Trumpa išvada - nuo šiol mūsų šeimoje valgysime tik namie pagamintą skanų paštetą.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos kepenėlių galima naudoti antienos ar kalakutienos kepenėles, kurios suteiks šiek tiek kitokį, intensyvesnį skonį.
- Jei namuose neturite sviesto, galite naudoti gerą alyvuogių aliejų, nors skonis bus kiek kitoks.
- Rudą cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, kurie suteiks subtilesnį saldumą.
- Saulėje džiovintus pomidorus galima pakeisti šviežiais vyšniniais pomidorais, kuriuos prieš tai reikėtų trumpai apkepti keptuvėje.
- Jei neturite grietinėlės, galite naudoti kokosų pieną ar graikišką jogurtą, tik turėkite omenyje, kad skonis ir tekstūra šiek tiek skirsis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, vištienos kepenėles reikėtų naudoti kuo šviežesnes. Prieš gaminimą patartina jas kruopščiai nuplauti, pašalinti plėves ir kraujagysles – tai padės išvengti kartumo. Svogūnus kepkite lėtai, kad jie karamelizuotųsi ir išskirtų saldumą, o ne tiesiog suminkštėtų. Kepenėlių nereikėtų perkepti, nes jos gali tapti kietos ir sausos. Jei mėgstate intensyvesnį skonį, galite pridėti šlakelį konjako ar porto vyno kepenėlių kepimo pabaigoje. Paštetas bus dar skanesnis, jei jį paruošite dieną prieš vartojimą ir paliksite per naktį šaldytuve – per naktį skoniai susijungs ir harmonizuosis.