Traškūs vištienos sparneliai orkaitėje su Buffalo padažu

2025-04-07 Autorius oSkanu.lt

Traškūs vištienos sparneliai orkaitėje su Buffalo padažu
Traškūs vištienos sparneliai orkaitėje su Buffalo padažu – tai puikus užkandis, mėgstamas dėl savo sodraus skonio ir traškios tekstūros. Vištienos sparneliai kepami orkaitėje iki auksinės ir traškios plutelės, naudojant minimalų aliejaus kiekį, tačiau vis tiek išlaikant puikų traškumą.

Šie vištienos sparneliai nepavykti tiesiog negali, nes jie pagaminami yra itin paprastai. Buffalo padažui pagaminti renkamės skystą, aštrų, raudoną padažą, be jokių daržovių gabaliukų. Įprastai tokie padažai būna meksikietiški, pagaminti aitriųjų paprikų pagrindu.
 
Sparnelius galima kepti ir nesupjaustytus, bet supjaustytus į dalis vištienos sparnelius patogiau (ir daug smagiau) valgyti.
 
Prie tokių sparnelių itin tinka ne tik šviežios daržovės, bet ir mėlynojo sūrio padažas

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors tradiciniame recepte naudojami vištienos sparneliai, jūs galite eksperimentuoti ir su kitomis vištienos dalimis. Puikiai tiks ir vištienos šlaunelės be kaulų, kurias supjaustysite į mažesnius gabaliukus. 
  • Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu arba ryžių miltais, jei norite išlaikyti tą patį traškumą. 
  • Buffalo padažui galite rinktis įvairius aštrių padažų variantus – nuo tradicinio Tabasco, Sriracha iki meksikietiško Valentina ar korėjietiško Gochujang. 
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, o rudąjį cukrų – agavų ar klevų sirupu, medumi arba kokosų cukrumi, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų ar mitybos ypatumų. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama

  • Norint pasiekti maksimalų traškumą, labai svarbu gerai nusausinti vištienos sparnelius prieš dengiant juos krakmolu – drėgmė yra traškumo priešas! 
  • Jei turite laiko, rekomenduojama sparnelius palikti šaldytuve atidengus per naktį, kad oda dar labiau išdžiūtų. 
  • Dviejų temperatūrų kepimo metodas (pradžioje žemesnėje, vėliau aukštesnėje temperatūroje) padeda išgauti optimalią tekstūrą – minkštą vidų ir traškią išorę. 
  • Rekomenduojama sparnelius apversti likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, kad jie apskrustų tolygiai iš visų pusių. 
  • Buffalo padažą galite pagaminti aštresniu arba švelnesniu, reguliuodami aštraus padažo kiekį pagal savo skonį. 

Ingredientai

    • Vištienos sparneliai be smailiosios sparnelio dalies: 1,5 kg (supjaustyti į 2 dalis)
    • Kukurūzų krakmolas: 2 valg. š.
    • Smulki druska: 1 arb. š.
    Padažui:
    • Raudonas aštrus skystas padažas: 110 ml
    • Sviestas: 60 g
    • Rudasis cukrus: 1 arb. š.
    • Druska: 1/4 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinti orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Padažas: Nedideliame puode ištirpinti sviestą ant vidutinio kaitrumo ugnies, supilti aštrų padažą, pagardinti cukrumi bei druska.
  3. 3. Padažą išmaišyti ir kaitinti, kol cukrus ištirps. Paskui palikti stovėti šiltai (orkaitėje), kol kepa sparneliai.
  4. 4. Vištienos sparnelius gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
  5. 5. Sparnelių dalis sudėkite į dubenį, užberti kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišyti, kad visi sparneliai pasidengtų krakmolu.
  6. 6. Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių, patepti šlakeliu aliejaus. Išdėlioti sparnelių dalis, kad neliestų vienas kito.
  7. 7. Kepimo skardą dėti į apatinę orkaitės lentyną. Kepti maždaug pusvalandį.
  8. 8. Kepimo skardą perkelti į vidurinę lentyną, orkaitės kaitrą padidinti iki 220 laipsnių ir kepti dar maždaug 35-45 min., kol sparneliai įgaus auksinę spalvą.
  9. 9. Sparnelius išimti iš orkaitės, sudėti į vieną dubenį ir sumaišyti su šiltu padažu. Iškart patiekti.

Irena

Nuo šiol tai mano mylimiausias vištienos sparnelių receptas. Tikrai gaminsiu tik taip!
Atsakyti
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
(1)
Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu
(2)