Vištienos mišrainė su razinomis, džiovintomis spanguolėmis ir salierų stiebais

2024-01-07 Autorius Segebutės užrašai

Vištienos mišrainė su razinomis, džiovintomis spanguolėmis ir salierų stiebais
Toliau tęsiu Jūsų didelio susidomėjimo sulaukusią temą, kaip greitai pagaminti skanias vištienos mišraines iš nedaug ingredientų.

Jau dalinau šiais receptais, kuriuos labai gyrėte:
- vištienos mišrainė su brokoliais;
- vištienos mišrainė su persikais;
- vištienos mišrainė su avokadu;
- vištienos mišrainė su salieru ir ananasais;
- rūkytos vištienos mišrainė su ananasais ir poru;

O šį kartą vartą išmėginau variantą su razinomis (jas galima pakeisti šviežiomis vynuogėmis), džiovintomis spanguolėmis ir salierų stiebais. Galiu pasakyti, kad šis receptas gimė visai netikėtai, kai atliko mėsos nuo keptos vištos. Ir nusprendžiau pagaminti mišrainę iš to ką turėjau namuose. Rezultatas gavosi labai geras, tad receptu dalinuosi ir su Jumis. :)

Ingredientai

    • keptos vištienos krūtinėlės be odos: 1 (~400 gramų)
    • saliero stiebai: 2-3
    • nuo žievelių išvalyti, skaldyti migdolai: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiovintos spanguolės: 1 valgomojo šaukšto (neprivaloma)
    • razinos: 1 valgomojo šaukšto (arba 100 gramų šviežių vynuogių)
    • majonezas: ~3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio (neprivaloma)
    • malti pipirai: ketvirtadalio šaukštelio (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną atskirkite nuo kaulų, pašalinkite odą.
  2. 2. Mėsą supjaustykite maždaug 2 centimetrų kubeliais.
  3. 3. Tuomet salierų kotus supjaustykite maždaug 3 milimetrų pusžiedžiais.
  4. 4. Tada visus produktus sumaišykite dubenyje.
  5. 5. Labai gardu valgyti su ruginės duonos riekele. Skanaukite!
Rosolje-estiška daržovių mišrainė
(4)